Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

CNN: «Να ακυρώσω τις διακοπές μου στην Ελλάδα;»

CNN, grexit, αμερικανικό δίκτυο, ανησυχία, δημοσίευμα, εξόδος από Ευρωζώνη, Ισπα

Τους αυξανόμενους φόβους των τουριστών σε σχέση με την κρίση του ευρωπαϊκού Νότου εξετάζει το αμερικανικό δίκτυο CNN φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τα σενάρια εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα.
Χρησιμοποιώντας την υποτίμηση της τουρκικής λίρας τη δεκαετία του 1990 όταν έχασε την αξία της κατά 1000 φορές έναντι του αμερικανικού δολαρίου, όταν οι τουρίστες που επέστρεψαν διαπίστωσαν ότι οι παλιές τους λίρες δεν έιχαν πρακτικά καμία αξία.
Με τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη να προκαλούν διεθνή νευρικότητα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέφτονται σοβαρά να
ματαιώσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές τους. Αυτό βέβαια κατά κάποιους ταξιδιωτικούς πράκτορες ευνοεί τις άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης, όπως την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Το CNN επισημαίνει επίσης ότι δεύτερος λόγος ανησυχίας για τους Αμερικανούς τουρίστες είναι μήπως ξεσπάσουν βίαια επεισόδια κατά των μέτρων λιτότητας, τη στιγμή που το πολιτικό αδιέξοδο σχηματισμού κυβέρνησης δεν φαίνεται να ξεπερνιέται εύκολα.
Παράλληλα, οι κρατήσεις ξενοδοχείων σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, όπως η Κρήτη και η Κέρκυρα παρουσιάζουν μείωση μεγαλύτερη του 50%, σε σχέση με τον Απρίλιο, πριν ακόμα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές.
Μάλιστα ξένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες συμβουλεύουν τους πελάτες τους που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, να είναι εφοδιασμένοι με μετρητά ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τις πιστωτικές κάρτες σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας.
Τέλος, το αμερικανικό δίκτυο καταλήγει ότι η  «Grexit», όπως έχει ονομαστεί η πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, από δόλιο σενάριο έχει γίνει πραγματική πιθανότητα, ενώ ανέφερε πως μόνο τη Δευτέρα οι Έλληνες «σήκωσαν» καταθέσεις 800 εκατομμυρίων ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου