Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Επικοινωνία του Θ. Παπαγεωργίου με ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις και ΟΠΕΚΕΠΕ για ενισχύσεις καπνοπαραγωγών


Επικοινωνία του υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάση Παπαγεωργίου με τις διοικήσεις του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να ενημερωθεί για την ετοιμότητα του ΕΛΓΑ να καταγράψει αποτιμήσει και αποζημιώσει τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή στην Πιερία από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις, καθώς και την πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ της β’ δόσης των δικαιούχων του Μέτρου 144.

Έτοιμος να αποζημιώσει δίκαια και έγκαιρα ο ΕΛΓΑ
Ο κ. Παπαγεωργίου επικοινώνησε με την διοίκηση του ΕΛΓΑ μεταφέροντας την αγωνία των αγροτών των Πιερίας για τις μεγάλες καταστροφές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες και η αγροτική παραγωγή του νομού (δεντροκαλλιέργειες, κηπευτικά, βαμβάκι, καπνός κ.α) από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.
Όπως δεσμεύτηκε η διοίκηση του ΕΛΓΑ και μάλιστα έχει κάνει και σχετική ανακοίνωση βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία και είναι πλήρως ενήμερη για την έκταση των ζημιών σε κάθε περιοχή. Για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης έχει δώσει τις κατάλληλες οδηγίες και έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα όλα το προσωπικό του οργανισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια στελεχών των Περιφερειακών Υποκαταστημάτων επισκέφθηκαν άμεσα και θα συνεχίσουν να επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές. Γίνεται επισήμανση της έκτασης και του είδους  των καλλιεργειών που ζημιώθηκαν, έτσι ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα των ζημιών και άμεσος και σωστός προγραμματισμός του έργου των εξατομικευμένων εκτιμήσεων. Για το λόγο αυτό έχει ήδη ζητηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις όλης της Χώρας να διαθέσουν όσο γεωτεχνικό προσωπικό μπορούν, προκειμένου να συνεπικουρήσουν το έργο του ΕΛΓΑ και να συμβάλλουν στην έγκαιρη ολοκλήρωσή του.
Επίσης ο ΕΛΓΑ είναι οικονομικά έτοιμος και οργανωτικά επαρκής, να αποζημιώσει έγκαιρα και δίκαια τους παραγωγούς έχει καταστραφεί η παραγωγή τους. Για το σκοπό αυτό τους καλεί να υποβάλουν το συντομότερο δυνατό τις σχετικές δηλώσεις ζημιάς στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.
Αυτή τη βδομάδα πληρώνονται οι δικαιούχοι του Μέτρου 144
Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Παπαγεωργίου με την διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώθηκε πως αυτή τη βδομάδα θα συνεχιστεί η πληρωμή της β’ δόσης των δικαιούχων αγροτών του Μέτρου 144. Η ολοκλήρωση και η εκκαθάριση όλων δικαιούχων θα γίνει στο διάστημα  των επόμενων 15 ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου