Κυριακή 27 Μαΐου 2012

«Βροχή» τα μετάλλια σε Γυμναστική και κολύμβηση



Ο Λευτέρης Κοσμίδης εκτέλεσε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα στις ασκήσεις εδάφους, συγκέντρωσε 15,766 βαθμούς και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Δεύτερος ήρθε ο Λευκορώσος Ντιμίτρι Μπαρκαλάου με 15,300 και τρίτος ο Ισραηλινός Αλεξάντερ Σατίλοφ με 15,166.

Νέα επιτυχία για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Μετά το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Κοσμίδη στις ασκήσεις εδάφους, ο Βλάσης Μάρας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μονόζυγο. Ο Ελληνας πρωταθλητής με 15.266 βαθμούς κατέκτησε την τρίτη θέση, ενώ το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Ρώσος, Εμίν Γκαρίμποφ (15.833β.), και το ασημένιο ο Κροάτης, Μάριο Μόζνικ (15.566β.).

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Νέρι Νιαγκουάρα στα 50μ. ελεύθερο, κατά την τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης του Ντέμπρετσεν. Η 29χρονη πρωταθλήτρια τερμάτισε τρίτη με 24.93 σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς βελτίωσε το 25.09 που είχε κάνει στον χθεσινό ημιτελικό. Με τον τρόπο αυτή η Νιαγκουάρα ολοκληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εντυπωσιακή επιστροφή της σε μεγάλες διοργανώσεις μετά από έξι χρόνια, κατακτώντας το τρίτο της χάλκινο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (τα προηγούμενα ήταν στα 100μ. ελεύθερο, το 2004 στη Μαδρίτη και το 2006 στη Βουδαπέστη).

Υπενθυμίζεται ότι η έκτη Ολυμπιονίκης της Αθήνας συμμετείχε στο Ντέμπρετσεν σε ακόμη δύο τελικούς (100μ. ελεύθερο και 4Χ100μ. ελεύθερο) και πλέον θα ετοιμαστεί για το μεγάλο ραντεβού του Λονδίνου. Το μετάλλιο της Νιαγκουάρα είναι το πέμπτο (τέταρτο χάλκινο) για την ελληνική αποστολή στο Ντέμπρετσεν

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε στον ίδιο τελικό και η Νόρα Δράκου, η οποία πήρε την πέμπτη θέση με 25.05, που αποτελεί ατομικό ρεκόρ και φυσικά τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας. Στις δύο πρώτες θέσεις -όπως αναμενόταν- τερμάτισαν η Γερμανίδα Μπρίτα Στέφεν (24.37) και η Ολλανδή Χινκέλιεν Σρόιντερ (24.78). Η Στέφεν κατακτά για δεύτερη φορά, μετά το 2006, τον ευρωπαϊκό τίτλο στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Δεύτερο χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιάννης Δρυμωνάκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Ντέμπρετσεν, αυτή τη φορά στα 400μ. μικτή ατομική. Ο 28χρονος πρωταθλητής μας τερμάτισε τρίτος στον τελικό του αγωνίσματος με χρόνο 4:14.41, που αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς βελτιώνει το 4:14.62 που είχε κάνει στις 31 Ιουλίου 2011, στο Παγκόσμιο της Σανγκάης. Μάλιστα, ο Δρυμωνάκος πάλεψε ως την τελευταία χεριά για το ασημένιο μετάλλιο, που τελικά πήρε ο Ούγγρος Νταβίντ Βεράζτο με 4:14.23, ενώ μακράν πρώτος ήταν ο συμπατριώτης του Λάζλο Τσεχ με 4:12.17.

Με την τρίτη θέση του Γιάννη Δρυμωνάκου, η Ελλάδα κάνει και ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς έφτασε τα έξι (ένα χρυσό και πέντε χάλκινα), έναντι πέντε που είχε κερδίσει το 2006 στη Βουδαπέστη. Υπενθυμίζεται ότι ήδη η ελληνική αποστολή είχε κάνει ρεκόρ συμμετοχής σε τελικούς με 16 (14 είχε η χώρα μας το 2004 στη Μαδρίτη). Για τον Δρυμωνάκο αυτό είναι το τέταρτο μετάλλιό του σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, καθώς έχει κατακτήσει επίσης ένα ασημένιο το 2006 και ένα χάλκινο το 2010, πάντα στα 200μ. πεταλούδα, όπου και φέτος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Λάζλο Τσεχ «έγραψε ιστορία» με τη νίκη του, αφού γίνεται ο πρώτος που κατακτά πέντε διαδοχικές φορές τον ευρωπαϊκό τίτλο στο ίδιο αγώνισμα. Πέντε χρυσά μετάλλια (όχι όμως συνεχόμενα) έχει ο Ρώσος Αλεξάντερ Ποπόφ, και μάλιστα επί δύο (στα 50μ. και στα 100μ. ελεύθερο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου