Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Τα γυναικεία δάκρυα ρίχνουν την αντρική λίμπιντο

Παλιότερες μελέτες έδειξαν ότι το κλάμα στα ζώα έχει χημικές ουσίες που λειτουργούν ως σήμα για τα υπόλοιπα. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες πίστευαν ότι το κλάμα αποτελούσε οπτικό σήμα,αλλά νέα έρευνα Ισραηλινών επιστημόνων αποδεικνύει και τη χημική τους διάσταση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, η οποία για πρώτη φορά δείχνει πως το δάκρυ αποτελεί χημικό σήμα για το άλλο φύλο, οι γυναίκες όταν κλαίνε μπροστά στους άνδρες, είναι λιγότερο ελκυστικές.


Συγκεκριμένα, αυτό που διαπιστώθηκε ήταν η
μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας κατά 13%, όσες φορές οι άνδρες μύριζαν γυναικεία δάκρυα και έβλεπαν μια φωτογραφία. Η πτώση καταγράφτηκε σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία η οποία έδειξε μείωση στη σεξουαλική ορμή που εντοπίζεται σε συγκεκριμένα σημεία του εγκεφάλου.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα δάκρυα έχουν μια ουσία που ρίχνει την ανδρική λίμπιντο ενώ ήδη είναι γνωστό πως περιλαμβάνουν χημικά που διαφοροποιούν το είδος του κλάματος, αν δηλαδή είναι από ερεθισμό στο μάτι ή συναισθηματικό ξέσπασμα.


Κατά συνέπεια, λόγω των δακρύων μειώνεται η επιθετικότητά τους με αποτέλεσμα να πέφτει και η λίμπιντο.


Η συγκεκριμένη μελέτη που έγινε από
το τμήμα Νευροβιολογίας του Ινστιτούτου Επιστημών Weizmann, υπό τον καθηγητή Νόαμ Σομπέλ ίσως δείξει και το λόγο που οι άνθρωποι κλαίνε αρκετά σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ζώα αλλά και για ποιο λόγο ξεσπούν όταν είναι λυπημένοι ή αγχωμένοι.

Στα πειράματα που έγιναν συμμετείχαν 24 άνδρες και περισσότερες από 60 γυναίκες ηλικίας 23 έως 32 ετών. Από τους εθελοντές ζητήθηκε να μυρίσουν τα φρέσκα γυναικεία δάκρυα και ταυτόχρονα να κοιτάζουν φωτογραφίες με γυναίκες.


Όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες, η επόμενη έρευνα θα ασχοληθεί με τις χημικές ουσίες που υπάρχουν στα δάκρυα και επηρεάζουν την ερωτική επιθυμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου