Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

«Ποδαρικό στην παραλία» αυτήν την Κυριακή, στις 13.30.

Χάπενινγκ του ΚΘΒΕ με τη Μαριώ

Και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα συμμετάσχει στα εγκαίνια της Νέας Παραλίας, με τίτλο «Ποδαρικό στην παραλία» αυτήν την Κυριακή, στις 13.30. Πρόκειται για ένα μουσικοθεατρικό χάπενινγκ - προπομπός της παράστασης «Με μουσικές εξαίσιες… Με φωνές! - Μια μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης», η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Δεκεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών. Το πρωτότυπο γεμάτο κέφι δρώμενο πραγματοποιήθηκε ήδη τρεις φορές με επιτυχία, μία στην πλατεία Αριστοτέλους και στο λιμάνι, μία στην Καλαμαριά και η τελευταία στον Εύοσμο.
Η Μαριώ, ο Χρήστος Μητρέντζης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Αποφοίτων Παπαφείου «Ο Μελιτεύς» και ο θίασος της παράστασης θα βρίσκονται μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο μεθαύριο, στις 13.30 για να γιορτάσουν μαζί με όλους.
Οσο για την παράσταση, αστραφτερή και πολύχρωμη, όπως ακριβώς η ιστορία και η κουλτούρα της πόλης, αφηγείται τη μουσική ιστορία της Θεσσαλονίκης των τελευταίων 100 χρόνων. Τα κείμενα-ιστορική και μουσική έρευνα είναι του Λάμπρου Λιάβα και η σκηνοθεσία-χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου