Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Γεωργία και νέα ΚΑΠ ψηλά στην ατζέντα της ελληνικής προεδρίας

Ο Πάολο ντε Κάστρο με τον υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη θα συζητήσουν τα θέματα εφαρμογής της ΚΑΠ την περίοδο 2014-2020.                                                                             

Στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου και των προέδρων των ευρωπαϊκών κομμάτων θα βρεθεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική, το πρωί της Τρίτης 26 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Χίλτον.
Ο Πάολο ντε Κάστρο με τον υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη θα συζητήσουν τα θέματα εφαρμογής της ΚΑΠ την περίοδο 2014-2020.
Η Διάσκεψη των Προέδρων των Αντιπροσωπειών των Κομμάτων, όπως ονομάζεται, πραγματοποιείται στην Αθήνα, ενόψει και της επικείμενης ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα. Στη διάσκεψη θα συμμετέχει ο πρόεδρος Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης (COMAGRI) του Ευρωκοινοβουλίου, Πάολο ντε Κάστρο, ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και μαζί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη, θα συζητήσουν τα θέματα εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής την περίοδο 2014-2020.
Στο πλαίσιο της εν λόγω Διάσκεψης, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, την ίδια μέρα στις 09.15 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στις 10.00, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση, στο ξενοδοχείο Hilton, μεταξύ της Διάσκεψης των Προέδρων και μελών της ελληνικής κυβέρνησης και στην συνέχεια θα υπάρξει η καθιερωμένη φωτογραφία.
Μετά το τέλος της συνάντησης, στις 12.00, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο κ. Σουλτς θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ στο ξενοδοχείο Hilton.
Στις 3 το μεσημέρι ο κ. Σουλτς θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και στις 3.45 μ.μ. αντιπροσωπεία Ελλήνων βουλευτών.
Η εβδομάδα θα έχει και συνέχεια ελληνοευρωπαϊκών επαφών ενόψει της ανάληψης προεδρίας από τη χώρα μας, αφού στις 27 και 28 Νοεμβρίου θα έρθει στην Αθήνα ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό την Τετάρτη. Την Πεμπτη 28 Νοεμβρίου θα συναντήσει τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο. Την ίδια μέρα ο κ. Μπαρνιέ θα συμμετέχει σε στρογγυλό τραπέζι για την επιχειρηματικότητα στην Ε.Ε. μαζί με την Επίτροπο Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου