Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Πρόγραμμα Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λιτοχώρου για παιδιά




Συνεχίζουμε το πρόγραμμα της δημοτικής βιβλιοθήκης Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου για δημιουργική απασχόληση παιδιών. Κάθε Παρασκευή στις 16:00, διαβάζουμε παραμύθια, ζωγραφίζουμε και κάνουμε κατασκευές στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου.

Μέχρι στιγμής κατά το μήνα Νοέμβριο, διαβάσαμε τη φρουτοπία του Ευγένιου Τριβιζά και χρωματίσαμε φρούτα, τα κόψαμε, τα κολλήσαμε σε χαρτόνι και βάλαμε καλαμάκια για βάση.

Διαβάσαμε τον Καραγκιόζη, φτιάξαμε κατασκευές με φιγούρες του Καραγκιόζη και χρωματίσαμε την παράγκα και το Σαράι.

Την προηγούμενη Παρασκευή ξεκινήσαμε σε εορταστική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Και αφού διαβάσαμε το πολικό εξπρές, φτιάξαμε κεράκια χριστουγεννιάτικα πάνω σε παλιά cd και dvd. Με χαρτόνια, κόλλες και υλικό που μας περίσσεψε από την καλοκαιρινή εκστρατεία με το πρόγραμμα Future Library αλλά και με φύλλα και κόκκινα κούμαρα που μαζέψαμε από την κουμαριά της αυλής της Βιβλιοθήκης μας, φτιάξαμε τις κατασκευές μας.

Αυτή την Παρασκευή θα διαβάσουμε το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι και θα φτιάξουμε χάρτινα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Οι δραστηριότητες αυτές έχουν ως σκοπό να έρθουν τα παιδιά στη Βιβλιοθήκη και να αγαπήσουν αυτόν το χώρο, μέσα από παιχνίδι και με διασκεδαστικό τρόπο.

Η Βιβλιοθήκη μας έχει γίνει τόπος συνάντησης μαθητών του τόπου μας αλλά και κηδεμόνων τους.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου
Αγίου Νικολάου 15
60200 Λιτόχωρο
Τηλ.  και Φαξ 2352350127

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου