Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Σύσκεψη στην Π.Ε.Πιερίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από ακραία καιρικά φαινόμενα



Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Π.Ε. Πιερίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφίας Μαυρίδου,  προκειμένου να εξετασθούν και αποφασισθούν τα μέτρα και
οι δράσεις που πρέπει να ληφθούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και την συνεργασία των φορέων, που εμπλέκονται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την ετοιμότητα άμεσης απόκρισης -αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων – παγετού κατά τη  χειμερινή περίοδο 2013 –2014.
.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν  ο Προϊστάμενος  της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, κ. Κωνσταντίνος Κοκολάκης, ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής  Μακεδονίας, κ. Ηλίας Τσαϊρίδης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Πιερίας, κ. Σοφία Παπαδοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής, υπηρεσιών και φορέων.

Στην  ετοιμότητα των φορέων και στην  επικαιροποίηση του σχεδιασμού,  αναφέρθηκε η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Άλλωστε, η κ. Σοφία Μαυρίδου  αξίωσε τη συνεργασία των φορέων για την προστασία των πολιτών και ευχήθηκε καλό χειμώνα χωρίς προβλήματα. Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, κ. Κωνσταντίνος Κοκολάκης, επικεντρώθηκε  στην κείμενη νομοθεσία σχετικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών αλλά και στις αλλαγές που έχουν επέλθει από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων (π.χ κατάργηση ΥΑΣΒΕ ). Από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής  Μακεδονίας, κ. Ηλίας Τσαϊρίδης, παρουσίασε τις κατευθυντήριες οδηγίες της ΓΓ.Πολιτικής Προστασίας προς τους εμπλεκόμενους φορείς και τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης των πολιτών,  αναφορικά με τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να ακολουθούν σε περίπτωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Με την εμπειρία προηγούμενων ετών,  ο κάθε φορέας επεσήμανε τα μέσα που διαθέτει και  πρότεινε εναλλακτικά σχέδια αντιμετώπισης ειδικών περιπτώσεων.


Με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών,  οι παριστάμενοι εξέτασαν και αποφάσισαν  μέτρα που πρέπει να ληφθούν και  ενέργειες που πρέπει εγκαίρως να πραγματοποιηθούν,  ώστε με τη σωστή προετοιμασία, το συντονισμό και τη συνεργασία, να αντιμετωπιστούν τυχόν πλημμυρικά  φαινόμενα,   χιονοπτώσεις  – παγετός   κατά τη  χειμερινή περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου