Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

«ποδαρικό στην παραλία» πλήρες πρόγραμμα

Ποδαρικό στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τη νέα της όψη .Με το σύνθημα «ποδαρικό στην παραλία» ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013
συνδυάζει την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης με την παράδοση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης , την μεταμορφωμένη μετά από 2,5 χρόνια και αναπλασμένη  Νέα Παραλία, δίνοντας τη δυνατότητα  σε όλους να περπατήσουν ελεύθερα και να καλύψουν μια απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την περιοχή του Ποσειδωνίου έως το Λιμάνι.
Η δημοτική Αρχή καλεί τους Θεσσαλονικείς  και τους φίλους της Πόλης  να επισκεφθούν το ενιαίο θαλάσσιο μέτωπο, χωρίς να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους, να περπατήσουν κατά μήκος της παραλιακής διαδρομής, να ανακαλύψουν την αναπλασμένη Ν. Παραλία και τα πάρκα της και να απολαύσουν την πεζοδρομημένη Λ. Νίκης (από τις 11:00 ως και τις 17:00).
Με ξέφρενη μουσική, δημοτικούς, και σύγχρονους χορούς, τραγούδια, εκπαιδευτικά εργαστήρια, αθλητικές επιδείξεις, κουκλοθέατρο, αφηγήσεις παραμυθιών και πολλές ακόμη δράσεις εμπλουτίζεται Η εκδήλωση
 Ακολουθεί πλήρες πρόγραμμα των δράσεων και επί μέρους εκδηλώσεων:
Λεωφόρος Νίκης
Κρουστόφωνο-Μουσικό Εργαστήρι και Μπάντα δρόμου, 16:00, από την Πλ. Αριστοτέλους προς τον Λ. Πύργο
Paranaue, 15:00 από τον Λ. Πύργο προς το Λιμάνι
Ζumba από την Casa Sportiva, 15:00, στο ύψος της οδού Στρ. Καλλάρη
Λευκός Πύργος – Βασιλικό Θέατρο – Κήπος του Αλέξανδρου
Ενημέρωση & ευαισθητοποίηση για το AIDS/HIV από τον Όμιλο Ροταράκτ Θεσσαλονίκης & την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας – Παράρτημα Θεσσαλονίκης, 11:00-14:00, (Λ. Πύργος)
Zumba από την ομάδα Line of Dance 12:15 (Λ. Πύργος)
Yoga (για παιδιά και ενήλικες) από τη σχολή Bodysoul Pilates yoga dance 12:30 (Άγαλμα Βότση)
Freestyle χορός από τη Σχολή Ροδούλας Γκουλιαμπέρη, 13:00 (Άγαλμα Βότση)
Yoga από τη Σχολή Evexia Training Studio, 14:00 (Λ. Πύργος)
Hip Hop χοροί από τη Σχολή Asters International, 14:30 (Άγαλμα Βότση)
Salsa & Tango από τη Σχολή «Το Σπίτι του Χορευτή», 15:30 (Άγαλμα Βότση)
Zumba από Αρωγή+12, 16:00 (Λ. Πύργος)
Capoeira από Jacobina Capoeira Thessaloniki, 16:30 (Άγαλμα Βότση)
Μουσικοθεατρικό Happening του ΚΘΒΕ από την παράσταση «Με Μουσικές Εξαίσιες... Με Φωνές!», 13:30, Νέα Παραλία στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου
Ενημέρωση & διανομή Οδηγού Συμπεριφοράς προς Άτομα με Αναπηρία με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Αναπηρίας (3η Δεκεμβρίου) από τον Σύλλογο Γονέων 1ου Σχολείου Ειδικής Αγωγής, τον Σύλλογο Γονέων 5ου Σχολείου Ειδικής Αγωγής, τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Δυτικής Θεσσαλονίκης «Μέριμνα Ζωής», τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Λαγκαδά «Η Άνοιξη», το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Συκεών και άλλους φορείς Αναπηρίας, 12:00-14:30 (Λ. Πύργος)
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, 13:30, Ομπρέλες Ζογγολόπουλου
Μαθήματα rollers (inline skate) - με εξοπλισμό των συμμετεχόντων - και πληροφόρηση για το άθλημα από τον Σύλλογο «Ώθηση», τους Τροχοπεδιλατιστές Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρο των Τροχοπεδιλατιστών Ελλάδας Κωνσταντίνο Μαρτζέκη από τις 15:00, Κήπος του Αλέξανδρου (άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου)
Κήπος του Απογευματινού Ήλιου- Κήπος της Άμμου (Makedonia Palace)
Αξίες σωστής διατροφής για παιδιά μέσα από το παραμύθι «Η κουκουβάγια η σοφή μου μαθαίνει διατροφή» από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο και συγγραφέα παιδικών παραμυθιών-βοηθημάτων διατροφής Βασιλική Παπαδοπούλου, 10:00-11:00
Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών με ζωγραφική, κατασκευές και παιχνίδια, 11:00-17:00 και κλόουν, 12:00-15:00, από τον Σύλλογο «Οικογένεια και Παιδί», στο Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου της Άμμου (πρώην Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο ύψος της συμβολής Μ. Αλεξάνδρου-Παρασκευοπούλου)
Ινδικός χορός από το Bollywood group της Asrai που στεγάζεται στο Fix In Art, 11:00-11:30
Επίδειξη Flamenco από την Ειρήνη Τσιτσίνια, εισηγήτρια στο Fix In Art, 11:30-12:00
Αποσπάσματα από την όπερα Aida από το Opera Studio του Fix In Art, 12:00-12:30
Παράσταση κουκλοθέατρου και αφήγηση παραμυθιού «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» από την Κουκλοθεατρική ομάδα Hocus Pocus και την ομάδα Επί Σκοπόν, 12:00-13:30, στο Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου (στο «τρίγωνο» Μακεδονία Παλάς – Λ. Μ. Αλεξάνδρου – οδός Έντισον)
Εικαστικό Εργαστήρι Χαρακτικής για παιδιά από την Vlassis Art Gallery και την ομάδα Επί Σκοπόν, 12:00-15:00, στο Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου (στο «τρίγωνο» Μακεδονία Παλάς – Λ. Μ. Αλεξάνδρου – οδός Έντισον)
Επίδειξη πολεμικών τεχνών NIJUTSU από το τμήμα πολεμικών τεχνών του Fix In Art, 12:30-13:00
Το Thessaloniki Food Festival και το Makedonia Palace θα προσφέρουν αλμυρό και γλυκό κέρασμα, από τις 13:00
Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση, 13:00-15:00
Επίδειξη τεχνικών decoupage από την Δάφνη Καζακίδου, εισηγήτρια του τμήματος χειροτεχνίας του Fix In Art, 13:00-14:00
Επίδειξη διακόσμησης κεριού από τη Νόπη Κυριακίδου, εισηγήτρια του τμήματος χειροτεχνίας του Fix In Art, 13:00-14:00
Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά από το Crafting Therapy by Evita @ Fix In Art, 13:00-14:00
Δημοτικοί Χοροί από τον Χορευτικό Σύλλογο «Το Σεργιάνι», 14:00
Ζωγρ αφική Προσώπου (face painting) σε παιδιά από το τμήμα Εικαστικών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων, 14:00-16:00, στο Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου της Άμμου (πρώην Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο ύψος της συμβολής Μ. Αλεξάνδρου-Παρασκευοπούλου)
Παράσταση Σύγχρονου Χορού «Το Μουσικό Κουτί» και Δημοτικοί Χοροί από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, 14:30
Διαρκείς παράλληλες δράσεις
Η ομάδα yoga του Fix In Art προσφέρει ανοικτό μάθημα σε όσους παρευρεθούν. Φέρτε το yoga mat σας και παρέα με τον Κωνσταντίνο Ντάτση θα κάνουμε yoga δίπλα στο κύμα
Open air Βιβλιοθήκη του Fix In Art θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για όποιον θέλει να δανειστεί βιβλία, χωρίς να απαιτείται εγγραφή
Κήπος του Οδυσσέα Φωκά – Κήπος των Εποχών - Κήπος της Μεσογείου – Κήπος των Γλυπτών
Γρήγορο τεστ HIV με την κινητή μονάδα εξέτασης και ενημέρωσης της PRAKSIS σε συνεργασία με το Ath Checkpoint, το Κέντρο Ζωής και τη Θετική Φωνή. Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται σταθμευμένη στο ύψος του Κήπου των Εποχών (μετά το Δημοτικό Αναψυκτήριο, πρώην Maison Crystal), 12:00-16:00
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης θα κινείται σε όλο το μήκος της Ν. Παραλίας φροντίζοντας για την παροχή πρώτων βοηθειών, εφόσον χρειαστεί, και ενημερώνοντας το κοινό, ενώ θα παρουσιάσει σωστούς τρόπους παροχής πρώτων βοηθειών στο κοινό, 11:00-15:00, ενώ στο Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου της Μεσογείου (στη συμβολή της Μ. Αλεξάνδρου με Στρ. Καλλιδοπούλου και Φλέμινγκ).
Ενημερωτικές δράσεις για την Ανακύκλωση και την Καθαριότητα από το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) στο Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου της Μεσογείου (στη συμβολή της Μ. Αλεξάνδρου με Στρ. Καλλιδοπούλου και Φλέμινγκ).
Ενημέρωση και διανομή ενημερωτικού υλικού για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του AIDS/HIV από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., 11:00 -17:00, και σε συνεργασία με καθηγητές και σπουδαστές της σχολής Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας «La chef» θα δημιουργηθεί μια τούρτα στο σχήμα της κόκκινης κορδέλας-συμβόλου ευαισθητοποίησης για τον AIDS/HIV, στο Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου των Γλυπτών (στη συμβολή της Μ. Αλεξάνδρου με την 28ης Οκτωβρίου, έναντι Λαογραφικού Μουσείου)
Ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού από την Άλμα Ζωής, Περίπτερο Αναψυχής του Κήπου των Γλυπτών (στη συμβολή της Μ. Αλεξάνδρου με την 28ης Οκτωβρίου, έναντι Λαογραφικού Μουσείου), 11:00-17:00
Σε περίπτωση βροχής κάποιες από τις υπαίθριες δράσεις μπορεί να ματαιωθούν.
Οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας» θα αναρτήσουν στους υαλοπίνακες των Περιπτέρων Αναψυχής φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις εργασίες ανάπλασης του παραλιακού μετώπου και πληροφοριακά μηνύματα για την ίδια την αναπλασμένη Νέα Παραλία.
Από αυτή τη γιορτή της πόλης δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι ναυταθλητικοί όμιλοι της Θεσσαλονίκης – ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Θεσσαλονίκης, ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης, ο Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων, ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας κ.α. - που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στην πρόσκληση και προσφέρθηκαν να γεμίσουν τον Θερμαϊκό με τα πανιά και τα κουπιά τους.
Στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης, στο ύψος του «Κήπου των Γλυπτών», όπου και ολοκληρώνεται η πρόσφατη ανάπλαση της παραλίας, οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις και να γνωρίσουν – είτε από τη στεριά είτε εν πλω – τις χάρες και τις χαρές του ναυταθλητισμού, τις ιδιαιτερότητες κάθε σκάφους και κάθε αγωνίσματος καθώς και να απολαύσουν τα κεράσματα ενός μικρού buffet. Το ίδιο θα συμβαίνει και από τους υπόλοιπους ομίλους σε όλο το μήκος της παραλίας σε μία προσπάθεια «συμφιλίωσης» των Θεσσαλονικέων με το υγρό στοιχείο. Ταυτόχρονα, τα μεγαλύτερα ιστιοφόρα του Ναυτικού Ομίλου Ανοιχτής Θαλάσσης - με τη συνδρομή της Blue Aegean Sailing School Θανάσης Μπαξεβάνης – θα διοργανώσουν αγώνα με ταυτόχρονο τερματισμό (κατά τις 15:00) στο ύψος του Makedonia Palace.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου