Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Βελούδινη σούπα γλυκοπατάτας με παναρισμένα συκωτάκια

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Για τα συκωτάκια

Διαδικασία

  1. Για τη βελούδινη σούπα γλυκοπατάτας ξεκινάμε και βάζουμε τα συκωτάκια σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με το γάλα.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ (8 ώρες).
  3. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι, σε ένα άλλο, βαθύ, χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο και σε τρίτο πιάτο βάζουμε τη φρυγανιά.
  5. Πανάρουμε ένα-ένα τα κυβάκια από τα συκωτάκια, περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.
  6. Τα απλώνουμε σε ρηχό σκεύος και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, ώστε να «κολλήσει» το πανάρισμα.
  7. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γλυκοπατάτες, το καρότο και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  8. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τη δάφνη και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, να αναμειχθούν.
  9. Προσθέτουμε τον ζωμό, 500 ml νερό, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
  10. Ρίχνουμε το κρ σί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 4-5 λεπτά.
  11. Αδειάζουμε τη σούπα στον πολυκόφτη (καλύτερα σε δόσεις) και τη χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί καλά και να σχηματιστεί μια λεία σούπα.
  12. Την αδειάζουμε πάλι σε κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
  13. Ρίχνουμε την ξινόκρεμα και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  14. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  15. Τηγανίζουμε τα συκωτάκια για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
  16. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  17. Σερβίρουμε τη σούπα, σκορπίζουμε ομοιόμορφα τα συκωτάκια και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου