Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Δήμος Κατερίνης – Followgreen: Βραβεία στους μαθητές για το ρεκόρ ανακύκλωσης

Τα βραβεία για τη συμμετοχή τους στο σχολικό πρωτάθλημα ανακύκλωσης -  στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για το περιβάλλον, καθώς και της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης Followgreen - που διοργάνωσε ο Δήμος Κατερίνης παρέλαβαν, μαθητές και εκπαιδευτικοί  δημοτικών σχολείων που πρωταγωνίστησαν στην καινοτόμα αυτή δράση.

Ο λόγος για τη γιορτήευαισθητοποίησης μαθητών & δημοτών για την κυκλική οικονομία και την ανακύκλωση που πραγματοποιήθηκε χτες, στο «Δημοτικό Θέατρο Πάρκου». Η εκδήλωση ξεκίνησε με υπαίθριες δραστηριότητες περιβαλλοντικού περιεχομένου για τα παιδιά και ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων και δώρων στις σχολικές μονάδες.

Τη σημασία της εκπαίδευσης, στην υλοποίηση φιλοπεριβαλλοντικών πολιτικών υπογράμμισε σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος τόνισε: «Οι στόχοι για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των απορριμμάτων γίνονται ολοένα και υψηλότεροι στον Δήμο μας. Ξεκινήσαμε από τα σχολεία την προσπάθεια  αλλαγής του τρόπου διαχείρισης αποβλήτων στο δήμο μας,  με στόχο, να δώσουμε μια ανάσα στο περιβάλλον»,ενώ σημείωσε τη μεγάλη ανταπόκριση και συμβολή της σχολικής κοινότητας και των μαθητών.

Τον Δήμαρχο Κατερίνης εκπροσώπησε στην εκδήλωση, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Κυριακίδης, ο οποίος επισήμανε: «Ενισχύοντας τις ενέργειες του γύρω από το περιβάλλον, στον Δήμο Κατερίνης, προχωρήσαμε στη δημιουργία δημοτικής διαδικτυακής πλατφόρμας ανακύκλωσης, followgreen, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση, καθώς και την επιβράβευση των πολιτών για το περιβάλλον και την ανακύκλωση».

Στην εκδήλωσηπαρέστησαν επίσης: ο δημοτικός σύμβουλος, Θεοφάνης Τερζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας Σ . Λαφαζανίδης, εκπρόσωποι της Α/θμιας εκπαίδευσης κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, τα σχολεία για 1η χρονιά, συνέλεξαν πόντους από τη διαλογή στην πηγή για ανακύκλωση 4 ρευμάτων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες). Οι ποσότητες που συνέλεξαν ήταν εντυπωσιακές και όπως επισημάνθηκε είναι άξιοι συγχαρητηρίων μαθητές και εκπαιδευτικοί. Τα σχολεία που διακρίθηκαν κέρδισαν laptop, ηχεία, εκτυπωτές κ.α.

Επιπλέονφωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα του Δ. Κατερίνης:

https://katerini.gr/2023/06/06/%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%82-followgreen-%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%bc%ce%b1/

 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου