Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 1.300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
- 1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού γλυκός τραχανάς (νηστίσιμος ή μη)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις πατάτες κοκκινιστές με γλυκό τραχανά, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πατάτες με το κρεμμύδι, σε δύο δόσεις, για 5-6 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να αποκτήσουν μια λεπτή κρούστα αλλά να μην ροδίσουν.
- Όσο σοτάρονται, τις ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσουν, προσέχοντας όμως να μην τις κομματιάσουμε.
- Διαλύουμε τον πελτέ σε 4 νεροπότηρα ζεστό νερό και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
- Αφήνουμε το υγρό να πάρει μία βράση, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν αλλά να μη διαλύονται.
- Προσθέτουμε τον τραχανά, χαμηλώνουμε λίγο ακόμη τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει ο τραχανάς.
- Δεν ανακατεύουμε, σείουμε όμως τακτικά την κατσαρόλα, για να μην κολλήσει το ζυμαρικό.
- Αλατοπιπερώνουμε, σείουμε άλλη μια φορά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τις κοκκινιστές πατάτες με γλυκό τραχανά.
Πηγή: Γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου