Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Πατάτες κοκκινιστές με γλυκό τραχανά

 


Υλικά

Μερίδες: 4-5

  •  1.300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  •  1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •  1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού γλυκός τραχανάς (νηστίσιμος ή μη)
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις πατάτες κοκκινιστές με γλυκό τραχανά, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πατάτες με το κρεμμύδι, σε δύο δόσεις, για 5-6 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να αποκτήσουν μια λεπτή κρούστα αλλά να μην ροδίσουν.
  2. Όσο σοτάρονται, τις ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσουν, προσέχοντας όμως να μην τις κομματιάσουμε.
  3. Διαλύουμε τον πελτέ σε 4 νεροπότηρα ζεστό νερό και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
  4. Αφήνουμε το υγρό να πάρει μία βράση, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν αλλά να μη διαλύονται.
  5. Προσθέτουμε τον τραχανά, χαμηλώνουμε λίγο ακόμη τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει ο τραχανάς.
  6. Δεν ανακατεύουμε, σείουμε όμως τακτικά την κατσαρόλα, για να μην κολλήσει το ζυμαρικό.
  7. Αλατοπιπερώνουμε, σείουμε άλλη μια φορά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τις κοκκινιστές πατάτες με γλυκό τραχανά.

Πηγή: Γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου