Υλικά
Μερίδες: 8- Για να φτιάξουμε τα μανιτάρια με πλιγούρι και μαϊντανό, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, τον πελτέ και το πλιγούρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να λαδωθούν καλά.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1.200 ml νερό και μετριάζουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει τα περιττά υγρά.
- Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Aδειάζουμε τα μανιτάρια με το πλιγούρι σε ένα ταψί και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε, τα στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθούν στην επιφάνεια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 129.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου