Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

«Πάσα στα θρανία» από 250 μαθητές & μαθήτριες δημοτικών σχολείων της Κατερίνης


«Πάσα στα Θρανία» έκαναν 250 μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης, 15 Δημοτικών Σχολείων της Κατερίνης.  Πρόκειται για την αθλητική δράση, που συνδιοργάνωσαν την Τρίτη 23 & την Τετάρτη 24 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Αθλητισμού Δ. Κατερίνης/Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξηςη Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ομάδα Φυσικής Αγωγής) Ν. Πιερίας. 

Η ταυτότητα του προγράμματος

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αφουγκραζόμενη την προσπάθεια ενίσχυσης των προγραμμάτων αθλητισμού της Ελληνικής Πολιτείας εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας, ανέλαβε την πρωτοβουλία υλοποίησης του προγράμματος «Πάσα στα θρανία». Το πρόγραμμα, είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το αρμόδιο Υπουργείο που εκπονείται από την Ε.Π.Ο., μέσω της Τεχνικής Επιτροπής ενώ υλοποιείται από τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό. 

Την αποστολή της ΕΠΟ πλαισίωσαν οι Σίσκος Χρήστος (Grassroots manager), Στέφανος Σοΐλεμές (Uefacoaching program educator) και Βασσάλος Γιώργος (Uefa coaching program educator).

Σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν δόθηκε αναμνηστικό μπλουζάκι της δράσης «Πάσα στα Θρανία» της ΕΠΟ. Επίσης, ένα πρωτότυπο σχολικό εγχειρίδιο, το οποίο περιέχει προσωπικές συμβουλές πρώην και νυν διεθνών παικτών, θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, εκτεταμένες αναφορές στις ειδικές μορφές ποδοσφαίρου (Άμμου, Σάλας), στο γυναικείο ποδόσφαιρο, καθώς επίσης ένα αλφαβητάρι κοινωνικών μηνυμάτων.

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Γιώργος  Κοκαβίδηςευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη της Ομάδας Φυσικής Αγωγής των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, για τον συντονισμό των απαραίτητων ενεργειών και τη συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής ανάπτυξης του Δήμου κατά την υλοποίηση της δράσης. 

Επιπλέον, μετέφερε τις ευχαριστίες του Δημάρχου Ι. Ντούμου προς τους εκπροσώπους της ΕΠΟ. 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου