Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος του προγράμματος νοητικής ενδυνάμωσης στα ΚΑΠΗ & στο ΚΗΦΗ Δ. Κατερίνης

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την 4η  ΤΟΜΥ Κατερίνης

 

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος του προγράμματος «Νοητικής Ενδυνάμωσης» στα ΚΑΠΗ και στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Κατερίνης, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την 4η  ΤΟΜΥ Κατερίνης.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες που ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο από το Α’ ΚΑΠΗ, συνεχίστηκαν στο ΚΗΦΗ, ενώ η συνεργασία ολοκληρώθηκε χθες, στο ΚΑΠΗ Κορινού. Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα οργανώθηκε σε συνεργασία με την Ευαγγελία Κουτσογεωργοπούλου, Κοινωνική Λειτουργό της 4ης ΤΟΜΥ Κατερίνης, ενώ συμμετείχαν και άλλα στελέχη της ΤΟΜΥ, όπως η Μαρία Οικονόμου, επισκέπτρια υγείας και η Μαρίνα Σερεμετίδου, νοσηλεύτρια.

Η συνεργασία των ΚΑΠΗ με τα στελέχη της 4ης ΤΟΜΥ, επικεντρώθηκε στη βελτίωση της μνήμης των ωφελούμενων, καθώς κ.ά. νοητικών τους λειτουργιών με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ευχάριστα και διασκεδαστικά. Αυτό κατέστη εφικτό μέσα από ασκήσεις και νοητικά παιχνίδια για τη μνήμη, την προσοχή, το λόγο, τη σκέψη και τις εκτελεστικές λειτουργίες.

«Η διασύνδεση των υπηρεσιών και η εύρυθμη συνεργασία με πλούσια και ποικίλα προγράμματα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των μεγαλύτερων σε ηλικία συνδημοτών μας, αποτελεί στόχο και προτεραιότητά μας» σημειώνει σε δήλωσή του, οαντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Καρυπίδης.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου