Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Μετάβαση στην ψηφιακή εποχή για το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης

Τη μετάβαση του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης, στην ψηφιακή εποχή, ανακοίνωσαν τόσο ο Δήμαρχος, Γιάννης Ντούμος, όσο και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια της Ειδικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από σχετική ερώτηση που κατατέθηκε από τον επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης και Δημοτικό Σύμβουλο, Σωτήρη Τριανταφύλλου.

Συγκεκριμένα, η κ. Διαμαντοπούλου απαντώντας στις φήμες που ακούγονται περί κλεισίματος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης, ανέφερε ότι όχι μόνο συνεχίζει τη λειτουργία του αλλά αντίθετα, αυτό το διάστημα, συγκροτείται ολοκληρωμένο σχέδιο για μετάβαση του ραδιοφώνου στη νέα εποχή. Από την πλευρά του ο κ. Ντούμος δήλωσε ότι όταν αυτό το σχέδιο ολοκληρωθεί, τότε θα παρουσιαστεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε πάντως ότι το νέο σχέδιο λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης θα ανταποκρίνεται όχι μόνο στην ψηφιακή εποχή που ήδη έχει έρθει αλλά ταυτόχρονα η εφαρμογή αυτού του σχεδίου θα ανταποκρίνεται και σε αυτά που ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Ως προς τη σημερινή λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου, η Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι δεν σταμάτησε ποτέ να εκπέμπει, υπάρχουν όμως τεχνικά προβλήματα, είτε λόγω των μηχανημάτων, είτε λόγω διακοπής ρεύματος κλπ.  

Ως προς τα γενικότερα προβλήματα που παρέλαβε η νέα Διοίκηση του Δήμου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι το ραδιόφωνο οφείλει το ποσό των 855.669,22 ευρώ και ότι πριν από δύο χρόνια και συγκεκριμένα από 21/4/2022, έχει υπάρξει μια αναγκαστική κατάσχεση εις χείρας τρίτου, δηλαδή τότε ο Δήμος Κατερίνης δέσμευσε τον λογαριασμό του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Κι αυτό ήταν κάτι που, δεν είχε ανακοινωθεί, αλλά το ανακάλυψε η νέα Διοίκηση όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της.

Επίσης, εξήγησε ότι η αναγκαστική κατάσχεση σημαίνει πως όποιο ποσό μπαίνει μέσα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, δεσμεύεται και παρακρατείται υπέρ του Δήμου. Και αυτό, με βάση την κείμενη νομοθεσία, δεν μπορεί να αλλάξει αλλά θα ισχύει μέχρι να εξοφληθεί όλο το ποσό που οφείλει το Δημοτικό Ραδιόφωνο προς τον Δήμο.

«Επομένως, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε κανενός είδους σχεδιασμό με βάση τα όσα θέλαμε, γι’ αυτό και σχεδιάζουμε με βάση αυτά που βρήκαμε. Εκείνο όμως που κατάλαβα είναι ότι, διαχρονικά, επί της ουσίας δεν υπήρχε ποτέ πολιτική βούληση για να εξυγιανθεί το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Διαμαντοπούλου.

Τέλος, η Αντιδήμαρχος σημείωσε ότι κατά τη νέα λειτουργία του ραδιοφώνου, που προσεχώς θα ανακοινωθεί, θα επικρατήσουν οι αρχές της διαφάνειας ως προς τα οικονομικά αλλά και της λειτουργίας του με καταρτισμένο προσωπικό (διοικητικό, διαφημιστικό, δημοσιογραφικό), καθώς στην πράξη, το μοντέλο λειτουργίας με εθελοντές απέτυχε. Αυτό σημαίνει ότι το ραδιόφωνο θα αναβαθμιστεί ως προς την ποιότητα της ενημέρωσης και της μουσικής επένδυσης και θα δοθεί τότε βήμα προς τη Διοίκηση και προς όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή με τη συμμετοχή συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, θα δοθεί όμως βήμα και προς φορείς και συλλόγους του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου