Υλικά
Μερίδες: 6- Για τις πατάτες γκρατινέ με μυρωδικά ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
- Αλείφουμε ένα πυρέξ ή άλλο στρογγυλό ταψί σερβιρίσματος 36 εκ. με βούτυρο και σκορπίζουμε το σκόρδο.
- Απλώνουμε μία στρώση πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο από το μυρωδικό και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες (κρατάμε λίγο μυρωδικό).
- Σε μπολ ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το φαγητό.
- Ρίχνουμε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο και ψήνουμε για 50 λεπτά, μέχρι το μείγμα να απορροφηθεί από τις πατάτες.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μυρωδικό και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου