Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Μελωδικές ανοιξιάτικες μουσικές ημέρες στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης


Mελωδίες και έργα από το κλασικό, σύγχρονο και ελληνικό ρεπερτόριο χάρηκαν γονείς, εκπαιδευτικοί και φίλοι του Δημοτικού Ωδείου, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δ. Κατερίνης, στη συναυλία των σπουδαστών της τάξης Πιάνου -Μοντέρνου Πιάνου της Μπέττυς Τσομίδου και της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας του Δ.Ω.Κ.

    
Τη μουσική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ανοιξιάτικων μουσικών ημερών του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, τίμησε με την παρουσία της, η συνταξιούχος καθηγήτρια του Δ.Ω.Κ.,  Άννα Γεωργιάδου-Λυχανίδου, η οποία πρόσφερε για πολλά χρόνια τις γνώσεις, την αγάπη της για τη μουσική ενώ συνεχίζει να στηρίζει τους μαθητές της και την πορεία των σπουδών τους.

 

Σε δήλωσή του, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Δημοτικού Ωδείου, Γιώργος Κοκαβίδης αναφέρθηκε στο σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται στο Δ.Ω.Κ., συνεχάρη όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση, καθώς και την υπεύθυνη καθηγήτριά τους - διευθύντρια μουσικής εκπαίδευσης, ΜπέττυΤσομίδου.

 

Οι μαθητές της τάξης πιάνου που συμμετείχαν ήταν οι:

Μαρία-Κυριακή Συμεωνίδου, Ευτυχία Ζαμπουνίδου, Αριάδνη Κουπουρτίδου, Παναγιώτα Τριάδα Μαλάμη, Σοφία Αντωνιάδου, Αναστασία Καρανάτσιου, Θεοδώρα-Ευαγγελία Τζήκα, Χρήστος-Αθανάσιος Τζήκας, Γιάννης Στράγκας, Ανθή Στράγκα, Ελένη Κουπουρτίδου, Μυρτώ Καρόζα, Ελπίδα Κατσίμπουρα, Ελένη Καλιακούδα, Ξένια Τερζοπούλου, Ελένη Χαραλαμπίδου, Σίμος Σιμόπουλος.

Τραγούδησαν οι χορωδοί:

Ευαγγελία Αγγέλη, Γιώργος Αλεξίου, Εύα Αρουτίδου, Στέφανος Γεωργούλης, Βασιλική Γκιμπή, Ελπίδα ΖίνισαΚύρα Ζίνισα, Φωτεινή Ζίνισα, Μυρτώ Καρόζα, Ελπίδα Κατσίμπουρα, Αριάδνη Κουπουρτίδου, Ελένη Κουπουρτίδου, Αρετή Κούτκου, Ειρήνη ΛυμπανοβνούΝτάσα Μπονταρέγκο, Άννα Πιπερίδου, Κατερίνα Τόκα, Τσιλιγκερίδου Ίριδα, Φαλτάκας Φίλιππος, Ελένη Χαραλαμπίδου.

Συνόδεψαν οι μαθητές:

Εύα Αρουτίδου (βιολί)

Αρετή Κούτκου, Ειρήνη Λυμπανοβνού (φλάουτο-φλογέρα)

Δημήτρης Λυμπανοβνός (μπουζούκι)

Αλεξίου Γιώργος, Φίλιππος Φαλτάκας (κιθάρα)

Διεύθυνση χορωδίας, (φιλοξενούμενη μαέστρος): Μαρία Κεφαλίδου

Διδασκαλία χορωδίας-συνοδεία πιάνου: ΜπέττυΤσομίδου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου