Υλικά
Μερίδες: 6
Για τον ζωμό
Διαδικασία
Ζωμός
- Για να φτιάξουμε το λαζανάκι μπλουμ με καραβίδες και αχηβάδες, ξεκινάμε με το ζωμό.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές (και τα δύο είδη), τα καρότα, τα σκόρδα, τις δάφνες, το σέλινο, τη μαραθόριζα, τα κελύφη και τα κεφάλια από τις καραβίδες και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε 1.500 ml νερό, αφήνουμε τα υγρά να πάρουν μία βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
- Σε μια άλλη, βαθιά κατσαρόλα σουρώνουμε τον ζωμό, πιέζοντας τα βρασμένα λαχανικά και τα κελύφη με μια κουτάλα ώστε να βγάλουν το μέγιστο της νοστιμιάς τους.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον σουρωμένο ζωμό τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, τον πελτέ, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει ο ζωμός να κοχλάζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και μετριάζουμε τη φωτιά.
- Βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία, ανακατεύοντας τακτικά. Θέλουμε να μείνουν σε λίγο ζουμάκι τα ζυμαρικά μας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα μυρωδικά, τα 30 ml από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το όλον σε βαθιά πιατέλα.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με την πιπερίτσα και αλατοπίπερο για 1/2 έως 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τις καραβίδες και τις αχηβάδες, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, ίσα ίσα να αλλάξουν χρώμα οι καραβίδες.
- Ραντίζουμε με τον λεμονοχυμό και τα αδειάζουμε στην πιατέλα πάνω στα ζυμαρικά.
- Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου