Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 46ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ



  Το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Αυγούστου 2017, ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Με συναυλία σαξοφώνου και θέατρο έπεσε η αυλαία του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού που υλοποίησε το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου σε ιστορικούς τόπους της Πιερίας, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.).

  Το φετινό Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και των Δήμων Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού.
  Ήταν αφιερωμένο στον καθηγητή αρχαιολογίας και για πάνω από τέσσερεις δεκαετίες υπεύθυνο των ανασκαφών στο Δίον, Δρ Δημήτριο Παντερμαλή και είχε ως τιμώμενη χώρα την Κύπρο.
   Το Σάββατο στο ανοικτό θέατρο Λιτοχώρου το κοινό παρακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συναυλία σαξοφώνου, με το μουσικό σύνολο να αποδίδει ακούσματα διεθνούς ρεπερτορίου, αλλά και δημιουργίες Ελλήνων συνθετών και παραδοσιακά κομμάτια. Συντελεστές ο Σλοβένος Dejan Presicek, ο Σέρβος Milan Savic και ο Γιώργος Λυγερίδης στα Master Classes σαξοφώνου. Μαζί τους, ο Λάκης Τζήμκας στα μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού, η Λόλα Τότσιου στο Focus Training και η Ευτυχία Βενιωτά στο πιάνο.
  Την Κυριακή στο αρχαίο θέατρο Δίου, οι θεατές απόλαυσαν την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», η οποία θεωρείται ίσως η ωραιότερη δημιουργού του τραγωδού.
   Με πρωτοποριακά σκηνικά οι τρείς πρωταγωνιστές Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου και Λένα Παπαληγούρα με τη συνοδεία εννεαμελούς χορού γυναικών, με τις Δήμητρα Βήττα, Ελεάνα Γεωργούλη, Σμαράγδα Κάκκινου, Άννα Κλάδη, Άννα Λάκη, Βάσια Λακουμέντα, Φραγκίσκη Μουστάκη, Δώρα Στυλιανέση, Μαρία Τζάνη, δέχθηκαν δίκαια τα ευμενή και θετικά σχόλια του κοινού.
  Η παράσταση σκηνοθετήθηκε από τους Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Η μετάφραση ήταν του Γιώργου Μπλάνα και η μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη.
  Κυριακή 27 Αυγούστου 2017. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Τα φώτα σβήνουν για τελευταία φορά. Το 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου, περνά πλέον στην ιστορία.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου