Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΔΙΟΥ



ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ

Άρχισαν τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, τα μαθήματα του σεμιναρίου  ψηφιδωτού που διοργανώνει το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου και θα διαρκέσει δεκαπέντε ημέρες. Διδάσκει ο ψηφιδογράφος και συντηρητής αρχαιοτήτων Θωμάς Σαφέτης.
Τα μαθήματα παρακολουθούν τριάντα μαθητές προερχόμενοι από διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο είπε μεταξύ άλλων τα εξής. « Η δημιουργία του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, ήταν μια ιδέα του καθηγητή αρχαιολογίας Δημήτρη Παντερμαλή, με σκοπό να αναδειχθεί και να προβληθεί η πανάρχαια τέχνη του ψηφιδωτού. Σπουδαία ψηφιδωτά υπάρχουν στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου με κυριότερο αυτό της έπαυλης του Διονύσου. Είναι το μοναδικό κέντρο ψηφιδωτού στην Ελλάδα, στο οποίο έως σήμερα πραγματοποιήθηκαν πολλά σεμινάρια και μεγάλες εκθέσεις έργων ψηφιδωτού, στην αρχή με την ευθύνη του δήμου Δίου και σήμερα του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου. Σας καλωσορίζουμε στο Δίον και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο σημαντικό σεμινάριο που συμμετέχετε»
Το συντονισμό του σεμιναρίου έχουν η Μαρία Γκριμούλα και ο Θάνος Κόσυβας, μέλη του Δ.Σ του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου