Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ ΣΤΟΝ Ν. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ



 Την Τετάρτη 16 και  την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017, ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέου Παντελεήμονα Πιερίας με τη συνεργασία της τοπικής κοινότητας,  πραγματοποίησε στην πλατεία του χωριού, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «Διήμερο Πολιτισμού και Παράδοσης»
 Την πρώτη ημέρα, τη βραδιά του χορού, συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα, Εντοπίων Ν. Εφέσσου «Το Στουπί», Μικρασιατών Πιερίας και Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου.

 Την Πέμπτη η Ορχήστρα Νέων Δίου σε διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πατρή, παρουσίασε τη συναυλία με έντεχνη λαϊκή και παραδοσιακή μουσική. Τραγούδησαν η Φιλιώ Σέρβου, ο Νίκος Μπίνος,η Μαρία Τσιούχα, η Μαρία Βαινά, η Γεωργία Μαρινοπούλου, η Γεωργία Κουτρουλού, η Αλεξάνδρα Καρυπίδου, η Πελαγία Παπαγεωργίου, ο Κωνσταντίνος Πασχάλης αλλά και ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος ο οποίος πέρα της πολιτικής, ξεδίπλωσε και το καλλιτεχνικό του ταπεραμέντο.
 Ενθουσιασμένο το κοινό συμμετείχε σιγοτραγουδώντας με την καθόλα αξιόλογη ορχήστρα των Νέων Δίου αλλά και με τους ταλαντούχους σολίστες, καταξιώνοντας μια εκδήλωση που αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική και όχι μόνο κοινωνία.
Στο περιθώριο της συναυλίας, το διοικητικό συμβούλιο του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νέου Παντελεήμονα Πιερίας, τίμησε στο πρόσωπο του προέδρου του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου ( μέλος του οποίου αποτελεί η ορχήστρα), Γρηγόρη Παπαχρήστο, τη συμβολή και προσφορά της ορχήστρας στην αναβάθμιση της μουσικής παιδείας.
 Ο κ. Παπαχρήστος αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τους διοργανωτές, επισήμανε: «Όπως πέρυσι έτσι και φέτος με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχουμε στις πολιτιστικές  σας πρωτοβουλίες, τις τόσο αξιόλογες. Η ορχήστρα μας είναι ανοικτή σε ανάλογες δραστηριότητες, γιατί απλά όλοι έχουμε υποχρέωση να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας ποιοτική μουσική και λαϊκή τέχνη.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου