Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης εόρτασε την πεντηκοστή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου Με την παρουσία γονέων και κηδεμόνων και φυσικά των μαθητριών, μαθητών και των εκπαιδευτικών, το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης εόρτασε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, την πεντηκοστή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

    
Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου, ανέλαβαν και υλοποίησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές των δύο τμημάτων της πέμπτης τάξης, με τον συντονισμό των εκπαιδευτικών Δημητρίου Αλεξούλη (τμήμα Ε1) και Ζωής Καπάτου (τμήμα Ε2).

 Η διευθύντρια του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, Σοφία Αργυροπούλου, λαμβάνοντας το λόγο υποδέχθηκε, χαιρέτισε και προλόγισε το επετειακό εορταστικό δρώμενο, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και στην συνέχεια ανέγνωσε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκου Πιερρακάκη, καταλήγοντας« Όλοι μας στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αντιλαμβανόμαστε ως αποστολή μας να στηρίξουμε τα όνειρα των νέων μας, παρέχοντάς τους σύγχρονη και ουσιαστική εκπαίδευση. 

 Πενήντα χρόνια μετά, η 17η Νοεμβρίου 1973 έχει κατοχυρώσει τη θέση της στην Ιστορία πάνω από κόμματα και πέρα από χρώματα και διαχωριστικές γραμμές. Εκείνο το βράδυ οι νέοι μάς έδειξαν τον δρόμο προς τη Δημοκρατία. Σήμερα το παράδειγμά τους εξακολουθεί να φωτίζει τον δρόμο προς το καλύτερο κοινό μας μέλλον.»

 Ακολούθησε το τελετουργικό μέρος της εορτής, όπου τα παιδιά απέδωσαν ποιήματα και αφηγήθηκαν τα γεγονότα της εποχής, ενώ η χορωδία του σχολείου σε διεύθυνση του μουσικού, Δημητρίου Αποστολού, ερμήνευσε τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα.

 Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και του Ύμνου της Ευρώπης με την παράλληλη έπαρση των αντίστοιχων σημαιών.  

   ΡεπορτάζΠερικλής Χατζηγιάννης 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου