Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Τμήμα Φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πιερίας / Δελτίο Τύπου

 25 Νοεμβρίου. Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. 

Στην Ελλάδα για το 2021 είχαμε αύξηση των γυναικοκτονιών κατά 156% σε σχέση με το 2020, το υψηλότερο ποσοστό αύξησης ανάμεσα σε 20 ευρωπαϊκές χώρες. 

Μόνο στο πρώτο τετράμηνο του 2023 είχαμε 3100, δηλωμένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία . 

Χρειάζεται άμεσα να γίνουν τα εξής βήματα. 

1.Να αλλάξει ο νόμος 3500/2005 ώστε να εναρμονιστεί με την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης ,που επικυρώθηκε από την ελληνική Βουλή. 

2. Να αναγνωριστεί νομικά ο όρος γυναικοκτονία ,ως επιβαρυντική περίσταση σε σχέση με την ανθρωποκτονία σύμφωνα με την τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Βουλή. 

3.Κααταργηση των διατάξεων για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια του νόμου 4800//2021.

4. Οι δαπάνες των δομών συμβουλευτικής και φιλοξενίας γυναικών να ενταχθούν στον κρατικό προϋπολογισμό. Οι εργαζόμενοι να μονιμοποιηθούν και να σταματήσει το καθεστώς των συμβασιούχων. 

5. Δημιουργία δομών φιλοξενίας σε κάθε νόμο. Να συμπεριλαμβάνονται και τα θύματα εμπορίας ανθρώπων για τα οποία δεν προβλέπεται φιλοξενία . Στην Κατερίνη να δημιουργηθεί μέσα στο Δημαρχείο Γραφείο Συμβουλευτικής Γυναικών ,για πιο εύκολη πρόσβαση ,για πληροφορίες και ενημέρωση . 

 

Τμήμα Φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου