Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Η κυκλοφοριακή αγωγή στα δημοτικά σχολεία από τη Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης

Στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής παιδείας και ασφάλειας, διαμορφώνοντας από πολύ νωρίς την κυκλοφοριακή τους νοοτροπία στοχεύει το πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης, από στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας.

     


Η έναρξη έγινε σήμερα από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, όπου ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και η πιστή εφαρμογή του, τέθηκε στο επίκεντρο, ενώ οι μαθητές άκουσαν με προσοχή τους δημοτικούς αστυνoμικούς, που με απλά λόγια μίλησαν για τους βασικούς κανόνες για την ασφάλεια όλων. Ειδικότερα, τα παιδιά άκουσαν με ενδιαφέρον για θέματα οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας, για τους κανόνες που θα πρέπει να τηρούν ως ποδηλάτες, ως πεζοί κι ως επιβάτες, καθώς και για την ιδιαίτερη ευαισθησία που θα πρέπει να επιδεικνύεται σε άτομα με αναπηρίες.

«Είναι σημαντικό, καθώς  η κυκλοφοριακή αγωγή, έχει αποτέλεσμα όταν ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες οι οδηγοί του αύριο να εκπαιδεύονται και να γνωρίζουν όλους τους κανόνες ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αστυνομία, έρχεται συμπληρωματικά να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν την αναγκαιότητα τήρησης του Κ.Ο.Κ.» τονίζουν τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Κατερίνης.  

Η ενημέρωση έχει προγραμματιστεί και θα συνεχίζεται κάθε εβδομάδα σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης. Σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, την άνοιξη, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται -  όπως κάθε χρόνο - να γίνεται στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ώστε πέρα από θεωρητική να είναι και βιωματική

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου