Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο με πέστο μπρόκολου και φoυντούκια, ξεκινάμε με το πέστο.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε το μπρόκολο και το βράζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Το στραγγίζουμε. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον βασιλικό με το σκόρδο, τα φουντούκια, το ξύσμα, το τυρί και το λάδι μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο, αλατοπίπερο και την πάπρικα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα.
Κοτόπουλο
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Aλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε 2-3 κουτ. σούπας νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 13-14 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Ρίχνουμε το πέστο, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Συνοδεύουμε το κοτόπουλο με ζυμαρικά ή πιλάφι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου