Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ: «Αναμνήσεις» - Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Νένας Μεϊμάρη

Κατερίνη :Αστική Σχολή, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου & ώρα 19:00


Το νέο βιβλίο της Νένας Μεϊμάρη με τίτλο «Αναμνήσεις», παρουσιάζεται την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, στις 19:00, στην Αστική Σχολή, στο πλαίσιο των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ, του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Δήμου Κατερίνης.

Την επιμέλεια της παρουσίασης έχει αναλάβει η Μαρία Βούλγαρη, στον συντονισμό θα είναι η Ευτυχία Χρυσικού, ενώ την επιμέλεια της μουσικής «υπογράφουν» ο Ιβάν Ναβροζίδης και η Κατερίνα Ελενίδη.

Όπως επισημαίνει η ίδια η συγγραφέας: 

«Τελικά δεν την καταλαβαίνω τη ζωή. Εκεί που πάω να την καταλάβω, γλιστράει και μου ξεφεύγει. Κάτι συμβαίνει στη ζωή μου και χάνομαι. Αναγκάζομαι ν’ αρχίσω από την αρχή».

Η ταυτότητα του βιβλίου:

Το βιβλίο είναι η αυτοβιογραφία της Νένας Μεϊμάρη. Διαχειρίζεται τη ζωή της αρχίζοντας από την Κατερίνη τη δεκαετία του '60 και του '70, συνεχίζοντας τα επόμενα 30 χρόνια στη Βοστώνη των Η.Π.Α. και επιστρέφοντας πίσω στη σημερινή Κατερίνη, όπου και ζει τα τελευταία 20 χρόνια. Μέσα από τις αναμνήσεις της, ο αναγνώστης έρχεται σε επαφή με τη συγκεκριμένη εποχή, με τις τάσεις, τις αξίες και τις προκλήσεις των καιρών. Μέσα από τις αναμνήσεις, η συγγραφέας επιδιώκει να επικοινωνήσει το πραγματικό νόημα της ζωής. “«Ήταν οι καλύτεροι καιροί ήταν τα χειρότερα χρόνια» είπε ο Charles Dickens. Τη ζωή μας περιέγραψε με ακρίβεια ο συγγραφέας. Τη ζωή μου όπως εγώ την είδα και την έζησα." συνοψίζει η συγγραφέας. 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Νένα Μεϊμάρη γεννήθηκε στην Κατερίνη. Μετά την αποφοίτησή της από το Γυμνάσιο, μετακόμισε στη Βοστώνη για σπουδές. Τελείωσε Γαλλική Λογοτεχνία στο Emmanuel College, και στη συνέχεια αποφοίτησε από το Boston College με μεταπτυχιακό στη Γαλλική Λογοτεχνία. Από το UMass BOSTON αποφοίτησε με μεταπτυχιακό στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως δεύτερης γλώσσας. Έχει πάρει υποτροφίες για σπουδές στη Γαλλία και στην Ιαπωνία. Εργάστηκε ως καθηγήτρια για 22 χρόνια σε δημόσια σχολεία της Βοστώνης. Της αρέσει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, να διαβάζει και να ακούει μουσική, ιδιαίτερα Jazz. Το 2003 επέστρεψε στην Κατερίνη, όπου ασχολείται με την αρθρογραφία και τον εθελοντισμό. Μετά που έμεινε χήρα, έγραψε το βιβλίο «Σου γράφω γιατί υπάρχεις» από τις εκδόσεις Μάτι και δημιούργησε το blog «Είμαι Χήρα - Έχω φωνή».

(Πηγή: "Εκδόσεις Οξύνοια", 2023)

Πριν την έναρξη της παρουσίασης από τις έξι το απόγευμα έως και τις επτά, η συγγραφέας θα σας περιμένει να πιείτε το λικεράκι σας μαζί της, να γνωριστείτε από κοντά και με την μουσική του σαξοφώνου να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις ζωής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου