Υλικά
Μερίδες: 4- Για να φτιάξουμε τη λεμονάτη χορτόσουπα, ξεκιάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά, τα χόρτα και τα μυρωδικά για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε 1.200 ml νερό, το ξύσμα, το χυμό και αλατοπίπερο και μετριάζουμε τη φωτιά.
- Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά. Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ ή στον πολυκόφτη (σε δόσεις), μέχρι να γίνει λεία.
- Σερβίρουμε τη σούπα προσθέτοντας 1 κουταλιά γιαούρτι σε κάθε μερίδα και λίγο θυμάρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου