Υλικά
Τεμάχια: για 2 ντάκους- Για να φτιάξουμε σαλάτα ντάκο με ψητό κοτόπουλο, φέτα και κάπαρη, αρχικά λαδώνουμε με 1 κουταλιά από το μετρημένο λάδι το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε.
- Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Ψήνουμε το κοτόπουλο για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει.
- Αποσύρουμε.
- Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε 200 ml νερό με το ξίδι.
- Βουτάμε κάθε παξιμάδι για 4 - 5 δευτερόλεπτα στο νερόξιδο, ίσα να βραχεί αλλά να παραμείνει τραγανό.
- Τινάζουμε να φύγει το περιττό νερό και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
- Μοιράζουμε το λάχανο στα παξιμάδια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.
- Βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο, σκορπίζουμε τη φέτα, την κάππαρη και τις ελιές (αν βάλουμε).
- Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλάτι (με μέτρο, γιατί η κάππαρη είναι αρκετά αλμυρή) και σερβίρουμε τον ντάκο με ψητό κοτόπουλο, φέτα και κάπαρη.
Μυστικά
Το καλοκαίρι, όταν οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους, μπορούμε αντί για λάχανο να βάλουμε 1 ώριμη μεγάλη ντομάτα τριμμένη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου