Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Ντάκος με ψητό κοτόπουλο, φέτα και κάπαρη

 


Υλικά

Τεμάχια: για 2 ντάκους

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαλάτα ντάκο με ψητό κοτόπουλο, φέτα και κάπαρη, αρχικά λαδώνουμε με 1 κουταλιά από το μετρημένο λάδι το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε.
  2. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  3. Ψήνουμε το κοτόπουλο για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει.
  4. Αποσύρουμε.
  5. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε 200 ml νερό με το ξίδι.
  6. Βουτάμε κάθε παξιμάδι για 4 - 5 δευτερόλεπτα στο νερόξιδο, ίσα να βραχεί αλλά να παραμείνει τραγανό.
  7. Τινάζουμε να φύγει το περιττό νερό και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
  8. Μοιράζουμε το λάχανο στα παξιμάδια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.
  9. Βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο, σκορπίζουμε τη φέτα, την κάππαρη και τις ελιές (αν βάλουμε).
  10. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλάτι (με μέτρο, γιατί η κάππαρη είναι αρκετά αλμυρή) και σερβίρουμε τον ντάκο με ψητό κοτόπουλο, φέτα και κάπαρη.

Μυστικά

Το καλοκαίρι, όταν οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους, μπορούμε αντί για λάχανο να βάλουμε 1 ώριμη μεγάλη ντομάτα τριμμένη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου