Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το πιλάφι με κυδώνια, καρότο και ρόδια, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο, αλλά να μην πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε το κυδώνι και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το ρύζι, το καρότο και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1 λίτρο ζωμό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να γίνει το ρύζι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζωμό.
- Πετάμε τα γαρίφαλα, προσθέτουμε το θυμάρι, ανακατεύουμε και γεμίζουμε αμέσως μια βουτυρωμένη φόρμα μέχρι επάνω. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά σκεπασμένο με πετσέτα.
- Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα, το ρόδι και τον κόλιανδρο.
- Ραντίζουμε με λάδι και πετιμέζι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου