Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ

Η Ομάδα Επιστημόνων Κολινδρού, σε συνεργασία με τον Δήμο Πύδνας_Κολινδρού (ΔΗΦΟΠΑΠ) και τον Όμιλο Αθλητών και Φίλων Κώστα Χειμωνίδη, διοργανώνει εκδήλωση προς τιμήν του πρωτοπόρου αθλητή, προπονητή, δάσκαλου και ανθρώπου που υπηρέτησε την περίοδο 1964-1967 ως καθηγητής-γυμναστής στο Γυμνάσιο Κολινδρού.

Ομιλητές στην εκδήλωση της Κυριακής 26-11-2023 και ώρα 11.30 που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Κολινδρού θα είναι:

α.Τανακίδης Λαέρτης, φιλόλογος, πρώην καθηγητής Γυμνασίου Κολινδρού την περίοδο1965-67.
β.Παπαϊακώβου Γιώργος,πρώην καθηγητής στίβου ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ και αθλητής Κώστα Χειμωνίδη.

Ο Κώστας Χειμωνίδης, υπήρξε πολυτάλαντος αθλητής και έγραψε το δικό του αξιόλογο κομμάτι στην αθλητική ιστορία της χώρας μας. Αφιερώθηκε στον κλασικό αθλητισμό και τα άλματα και ήταν ο πρώτος Έλληνας αθλητής που υπερέβη τα 2 μέτρα στο αγώνισμα του ύψους, υιοθετώντας την τακτική Μπρούμελ.

Στην πολύχρονη εκπαιδευτική και προπονητική του προσφορά, ανέδειξε πληθώρα αθλητών διεθνούς επιπέδου, μα πάνω απ’ όλα, δίδαξε ήθος και στάση ζωής στους μαθητές και τους αθλητές του.

Ανήκε στην ολιγάριθμη κατηγορία των ιδιαίτερα δημιουργικών συνανθρώπων μας, που διακρινόταν για την σεμνότητά του σε βαθμό υπερθετικό. Λιτός στη ζωή του, οικογενειακά «χτισμένος» με δημοκρατικά ιδεώδη, συνειδητά απέφευγε κάθε μορφής δημόσια προβολή, γνήσια τραχύς «ορεσίβιος», γαλουχημένος στα αρχαιοελληνικά πρότυπα του «ευ αγωνίζεσθαι».

Ο Κώστας Χειμωνίδης, υπήρξε σε όλη του τη ζωή υπόδειγμα Ανθρώπου και Δασκάλου. Αγωνιστής για την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, διώχθηκε από την δικτατορία των συνταγματαρχών και απολύθηκε από την θέση του ως εκπαιδευτικός για μια χρονική περίοδο.


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


 

  Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από την ΟμάδαΕπιστημόνων Κολινδρού, τον Όμιλο Αθλητών και Φίλων Κώστα Χειμωνίδη και τον Δημοτικό Φορέα Πολιτισμού - Αθλητισμού του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού:

 

Tην Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023και ώρα 11.30 π.μ. στην Αίθουσα του ΚΑΠΗ Κολινδρού.

 

ΘΕΜΑ: «Κώστας Χειμωνίδης. Ο πρωτοπόρος αθλητής, προπονητής, δάσκαλος και άνθρωπος». Πρώην καθηγητής-γυμναστής Γυμνασίου Κολινδρού 1964-1967.

 

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: α. Τανακίδης Λαέρτης, Φιλόλογος, πρώην καθηγητής Γυμνασίου Κολινδρού 1965-1967.

            β. Παπαϊακώβου Γεώργιος, πρώην καθηγητής στίβου ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ-πρώην αθλητής Κώστα Χειμωνίδη.

 

                                          

                                            

                                Παρακαλούμε για την προσέλευσή σας                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου