Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Αρχίζουν στον Ι.Ν. Αγίας Άννης Κατερίνης οι λατρευτικές εκδηλώσεις «ΘΕΟΠΡΟΜΗΤΟΡΙΚΑ»


Για ακόμη μια χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος γίνεται οικοδέσποινα μια μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας, μιας μεγάλης γιορτής της πνευματικότητας. Με αφορμή τον Εορτασμό της Σύλληψης της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης, μητέρας της Υπεραγίας Θεοτόκουη Ιερά Μητρόπολη και ο ομώνυμος Ενοριακός Ιερός Ναός της Κατερίνης διοργανώνουν τις καθιερωμένες  λατρευτικές και πνευματικές εκδηλώσεις με την επωνυμία«ΘΕΟΠΡΟΜΗΤΟΡΙΚΑ».

Οι εκδηλώσεις «ΘΕΟΠΡΟΜΗΤΟΡΙΚΑ2023» θα αποτελέσουν και φέτος το επίκεντρο της λατρευτικής ζωής της πόλεως της Κατερίνης, μέσα από την καθημερινή επιτέλεση της Θείας Λειτουργίας, την τέλεση Ιερών Αγρυπνιών, την καθημερινή διακονία του θείου λόγου από έμπειρους και φωτισμένους ιεροκήρυκες, την τέλεση Ακολουθιών και την απόδοση των Ύμνων από έμπειρους και καταρτισμένους ιεροψάλτες.

Παράλληλα,  θα προσφέρουν ευκαιρίες γόνιμου προβληματισμού και, κυρίως, θα  καταστήσουν τους πιστούς κοινωνούς του αυθεντικού βιώματος και της διδασκαλίας της Αγίας Εκκλησίας του Χριστού.

Οι φετινές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με τις ευλογίες και την πατρική μέριμνα του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτη κ. Γεωργίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα που επισυνάπτεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου