Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Σελινόριζα με αρακά ασπρογιαχνί

 


Υλικά

  • 70ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 100γρ. πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 πράσο
  • 300γρ. αρακά κατεψυγμένο
  • 400γρ. σελινόριζα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 300ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου, ζεστό
  • 1-2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα λαχανικά και κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες, τα καρότα και το πράσο σε ροδέλες και τη σελινόριζα σε μέτρια κομμάτια. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.

Βήμα 2

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Κατόπιν ρίχνετε μέσα τις πατάτες, τα καρότα, το πράσο και τον αρακά και ανακατεύετε με σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τη σελινόριζα και τον άνηθο.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και το ζεστό ζωμό ή νερό και σιγοβράζετε για 40-45 λεπτά χωρίς να ανακατέψετε το φαγητό.

Βήμα 4

Όταν είναι έτοιμο, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, κουνάτε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού και σερβίρετεαμέσως.

Φωτογραφία-Food Styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου