Υλικά
- 1 κουνέλι 2 κιλά, σε μικρά κομμάτια
- 50 γρ. αλεύρι για το κουνέλι
- 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κιλό άγριες αγκινάρες, καθαρισμένες, κομμένες στα 6
- 2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- 150 ml λευκό ξηρό κρασί
- 12 στήμονες σαφράν
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών
- 200 γρ. αρακά φρέσκο
- 80 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
- 1 λεμόνι, το ξύσμα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι και το αλευρώνουμε. Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο καλά και σοτάρουμε το κουνέλι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις αγκινάρες που έχουμε καθαρίσει και κόψει στα έξι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1′.
Βήμα 2
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το σαφράν, τη δάφνη και τον ζωμό. Μαγειρεύουμε για 40-45′ σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 3
Περίπου 10′ πριν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά προσθέτουμε τον αρακά, τον χυμό λεμονιού, τα μυρώνια και το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio LM
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου