Υλικά
- Μερίδες; 2
- 6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- λίγη φρέσκια ρόκα
- λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό
- 2 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορους
- ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολάκι σπάμε 3 αυγά, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 2
Βάζουμε 10 ml ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε κατευθείαν το μείγμα αυγού και μόλις σφίξει λίγο από κάτω, με το κουτάλι ανοίγουμε δυο τρεις τρύπες, ώστε να πέσει το άψητο μείγμα από την επιφάνεια και να ψηθεί και αυτό, χωρίς να χρειαστεί να γυρίσουμε την ομελέτα.
Βήμα 3
Αποσύρουμε από τη φωτιά και γυρίζουμε την ομελέτα με μια σπάτουλα μέσα στο τηγάνι σαν ρολό, τη μεταφέρουμε στο πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη ομελέτα.
Βήμα 4
Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας στο πλάι με τα ντοματίνια, τη ρόκα και τον βασιλικό που έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με κολοκυθόσπορους.
Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio M
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου