Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 4107(25/09/2023) έγγραφο του Αυτοτελούς Τμήματος Περιφερειακού Τύπου και Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

 

Ύστερα από τα ανωτέρω, ορίζουμε την ημέρα αυτή να πραγματοποιηθούν στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας:

 

Α. Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, Επιχειρήσεων και Τραπεζών από ώρα 08:00΄ το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου.

Β. Φωταγώγηση των Δημόσιων  και Δημοτικών κτιρίων κατά τις βραδινές ώρες.

Γ. Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων

Δ. Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την Ελευθερία και τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023σε ώρες που θα καθοριστούν από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

 

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ορίζεται ως εξής: 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

 

Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την Ελευθερία και τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας, σε ώρες που θα καθοριστούν από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

 

 

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

 

09:50 - Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως,μετά από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο και θα εκφωνηθεί ομιλία σχετική με την ημέρααπό την κα Ελένη Παπανίκου, Φιλόλογο του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης.

 

10:30 - Στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τονεκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Π.Ε. Πιερίας και Διοικητή της XXIV Τ.Θ. Ταξιαρχίας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Πιερίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης

Επίσης στεφάνια θα καταθέσουν εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την εκδήλωση για τον Μακεδονικό Αγώνα. 

 

Γενικά: Σε ότι αφορά την ιεροτελεστία παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.

Τα θέματα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές.

Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για το σημαιοστολισμό και ευπρεπισμό του χώρου κατάθεσης στεφάνων και να διαθέσει τη φιλαρμονική.    

Από τη Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας τελετάρχης ορίζεται ο κ. Αλέξιος Πουλικίδης.

 

Οι εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει να το δηλώσουν στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη της ΠεριφερειακήςΕνότητας Πιερίας, τηλ. 2351351262 μέχρι την Παρασκευή 20-10-2023 και ώρα 12:00' και να φροντίσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια.

 

 

Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης. 

 

 

     Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 

      ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου