Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Επίσκεψη πολυμελούς αντιπροσωπείας του Αυστριακού κρατιδίου της Καρινθίας στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

 

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου επισκέφθηκε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου στο κτίριο της Π.Ε. Πιερίας πολυμελής αντιπροσωπεία από την περιοχή της αδελφοποιημένης, με την Κατερίνη, πόλης του Moosburg της Αυστρίας. 

 


Η Αντιπροσωπεία αυτή αποτελείτο από τον κMartin Gruber, Αναπληρωτή Πρωθυπουργό του κρατιδίου της Καρινθίας, τον κ. Herbert Gaggl, Βουλευτή και  Δήμαρχο του αδελφοποιημένου με την Κατερίνη, δήμου του Moosburg, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο OVB κο MarcusMalle, το Γενικό Γραμματέα (Direktor) κο JosefAnichhofer καθώς και τους Βουλευτές κα. Stefanni Ofner, κo Robert Kofer, κα Rony Ryul, κο Michαel Maier, κο Hannes Mack, κα SandraLadnigσυνοδευόμενους από τους συνεργάτες τους και δημοσιογράφους.

 

Στο επίκεντρο της εποικοδομητικής αυτής συνάντησης ήταν η ανάπτυξη πρωτοβουλιών συνεργασίας με την Αυστρία στους τομείς του τουρισμού, της βιώσιμης κινητικότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της κοινωνικής πολιτικής, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου επεσήμανε πως η τουριστική προβολή και η ανάπτυξη της Πιερίας αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την ΠΕ Πιερίας, η οποία χρησιμοποιεί κάθε πρόσφορο μέσο και διαθέτει σημαντικούς πόρους για να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής ώστε να την καταστήσει πόλο έλξης επισκεπτών διεθνώς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

 

Σαν επιστέγασμα της συνάντησης τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στην Αντιπεριφερειάρχη για τη φιλοξενία και τη γόνιμη συζήτηση, ενώ και οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και εξέφρασαν την αμοιβαία πρόθεσή τους για μία αγαστή συνεργασία στους τομείς που συζητήθηκαν. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου