Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Εγκαίνια Μόνιμης Μουσειακής Έκθεσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων Επιμελητηρίου Πιερίας

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Στόχος μας, οι επισκέψεις, ιδιαιτέρως των νέων ανθρώπωνστη Μουσειακή ΈκθεσηΠαραδοσιακών Επαγγελμάτων, να γίνει η αφορμή, για πολλούς από αυτούς, να ενδιαφερθούν και να αγαπήσουν το επιχειρείν στη σύγχρονη μορφή του, ώστε να αποτελέσουν άξια μέλη της αυριανής παραγωγικής και καινοτόμου επιχειρηματικής κοινότητας»

 

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου το πρωί, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της Μόνιμης Μουσειακής Έκθεσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων που στεγάζετε στο κτήριο του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, παρουσία της Υφυπουργού Ανάπτυξης κας Άννας Μάνη – Παπαδημητρίου, του Βουλευτή Πιερίας κ. Κομνηνού Δελβερούδη, της  Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου, του πρΠροέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Νίκου Βουλγαράκη, το Μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. ΓεωργίουΠαπαδημητρίου, την εκπρόσωπο του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμου, κα Π. Μακρίδου, του Αναπληρωτή Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Ρουκά, της προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κα Ασημίνας Στρίμπα, του Υποδιοικητή 3ης  Υ.Πε. Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνου Χρίστογλουτου Δ/ντη της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γ. Μακρή και την Δ/ντρια της Α΄ βάθμιαςΕκπαίδευσης κ. Ν. Τριανταφυλλίδου,  μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίουτοπικών παραγόντων και επιχειρηματιών.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας  κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, παίρνοντας το λόγο,καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τονίζοντας ότι η Έκθεση θα εξελίσσεται και θα εμπλουτίζεται συνεχώς και ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι παραχώρησαν αφιλοκερδώς τα σπάνια, συλλεκτικά, παραδοσιακά αντικείμενα, τα οποία έχουν εκτεθεί στο Μουσειακό Χώρο, καθώς και σε όλους όσοι εργάστηκαν για το Μουσειακό Χώρο, Μηχανικοί, Τεχνίτες, Διακοσμητές, το Προσωπικό του Επιμελητηρίου και τέλος ευχαρίστησε τη Μυράντα Παππά, που ασχολήθηκε με τη συλλογή και την επιμέλεια της Έκθεσης. 

Για την πρωτοβουλία αυτή συνεχάρησαν το Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου στο χαιρετισμό τους η Υφ. Ανάπτυξης κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, ο Βουλευτής Πιερίας κ. Κομνηνός Δελβερούδης και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία  Μαυρίδου.

Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της έκθεσης από την κα Μυράντα Παππά και προσφέρθηκε κέρασμα στο νέο, κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, στην ευρύχωρη βεράντα του τρίτου ορόφου του Επιμελητηρίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου