Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Γίγαντες πλακί με φέτα



Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 ½ φλιτζανιού ντοματίνια, ψιλοκομμένα
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 μεγάλη πρέζα ρίγανη, αποξηραμένη
  • 2 ½ φλιτζανιού γίγαντες, βρασμένους
  • 125 γρ. τυρί φέτα, τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό πλατύφυλλο, ψιλοκομμένο
  • ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι
  • ψωμί ολικής άλεσης, ζεστό, για το σερβίρισμα


Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με μια πρέζα αλατιού για 5΄ ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1΄.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματίνια, την κανέλα, τη ρίγανη και τους γίγαντες μαζί με 250 ml καυτό νερό. Προσθέτουμε και αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 10΄. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε 25΄-30΄ στον φούρνο μέχρι να μείνει με το λάδι του. Γαρνίρουμε με τυρί φέτα και μαϊντανό και συνοδεύουμε με ζεστό ψωμί.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου