- Μερίδες: 4
- 1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 ½ φλιτζανιού ντοματίνια, ψιλοκομμένα
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
- 1 μεγάλη πρέζα ρίγανη, αποξηραμένη
- 2 ½ φλιτζανιού γίγαντες, βρασμένους
- 125 γρ. τυρί φέτα, τριμμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό πλατύφυλλο, ψιλοκομμένο
- ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι
- ψωμί ολικής άλεσης, ζεστό, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με μια πρέζα αλατιού για 5΄ ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1΄.
Βήμα 2
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματίνια, την κανέλα, τη ρίγανη και τους γίγαντες μαζί με 250 ml καυτό νερό. Προσθέτουμε και αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 10΄. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε 25΄-30΄ στον φούρνο μέχρι να μείνει με το λάδι του. Γαρνίρουμε με τυρί φέτα και μαϊντανό και συνοδεύουμε με ζεστό ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου