Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Λογαριασμοί ρεύματος: «Ασπιρίνες» οι επιδοτήσεις...μπροστά στις αυξήσεις – φωτιά......

Στα 2,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα θα διαμορφωθεί η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σημειώνοντας μάλιστα ότι η ενίσχυση θα είναι αυξημένη σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, η... εν λόγω επιδότηση δεν αναμένεται να δώσει λύση στα προβλήματα εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών που στενάζουν από το κύμα ακρίβειας, καθώς δεν δύναται να λειτουργήσει ως «φραγμός» στις αυξήσεις – φωτιά που ανακοινώθηκαν από τους παρόχους για τον ερχόμενο μήνα.
 

Ενδεικτικό των αυξήσεων είναι ότι σε μία περίπτωση, η άνοδος της τιμής της κιλοβατώρας φτάνει και το 88%, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των παρόχων.

Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.
Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται στα 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους.
Για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25 ευρώ ανά μεγαβατώρα, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου