- Για να ετοιμάσουμε τα καλαμάρια γεμιστά με πιπεριές και μυρωδικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 80 ml από το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το κουκουνάρι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να λαδωθεί καλά και προσθέτουμε την ντομάτα.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 400 ml ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
- Aποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
- Ρίχνουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε να αναμειχθούν και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα σώματα των καλαμαριών.
- Ενώνουμε και τα κεφάλια των καλαμαριών στα σώματά τους και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
- Όση γέμιση περισσέψει την απλώνουμε σε ένα μέτριο ταψί που να χωράει τα καλαμάρια σε μία στρώση.
- Βάζουμε από πάνω τα γεμιστά καλαμάρια, ραντίζουμε με 100 ml ζεστό νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα καλαμάρια και να μελώσει το ρύζι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου