Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Εθιμοτυπική επίσκεψη Αντιπροσωπείας από την Καρινθία της Αυστρίας στο Επιμελητήριο Πιερίας

 

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Προτεραιότητα μας, η ενίσχυση της εξωστρέφειας των Πιερικών επιχειρήσεων και η ανάδειξη του τουριστικού προφίλ του Νομού μας»

 

Το πρωί της Τρίτης 17 Οκτωβρίου, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Πιερίαςπολυμελής αντιπροσωπεία από το κρατίδιο της Καρινθίας της Αυστρίας με επικεφαλής τον κMartin Gruber, Αναπληρωτή πρωθυπουργό του κρατιδίου της Καρινθίας της Αυστρίας και τον κ. Herbert GaggleΒουλευτή και Δήμαρχο του αδελφοποιημένου με την Κατερίνη, δήμου του Moosburgκαθώς και οι Βουλευτές κα. Stefanni Ofnerκ. Robert Kofen, κ. Rony Rglκ. Markus Malleκ. Michel Mar, κ. Hannes Mak, κ. Josef Anikhhoffe και κ. ThomasKornekμε τους συνεργάτες τους, συνοδευόμενοι από τους δημοσιογράφους κ. Gerd Leitner και κα. Kerstin Skof.

Την αποστολή υποδέχθηκε στο Επιμελητήριο, ο Πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος τους ενημέρωσε για το ρόλο και τη λειτουργία του Επιμελητηρίου και κυρίως αναφέρθηκε στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που προσφέρει το Επιμελητήριο στα μέλη του για τη στήριξη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, όπως η διοργάνωση εκθέσεων και επιχειρηματικών αποστολών για τη στήριξη της εξωστρέφειας και την προώθηση-προβολή των επιχειρήσεων, εκπόνηση μελετών, διοργάνωση ημερίδων και σεμιναρίων με τη λειτουργία της Επιμελητηριακής Σχολής, συνεχής ενημέρωση των μελών, έκδοση εντύπων, διαφημιστικές καμπάνιες για την τουριστική προβολή της Πιερίας, δράσεις για τη στήριξη της αγοράς και πολλά άλλα, τονίζοντας ιδιαίτερα την εκπόνηση της Μελέτης για την Αξιοποίηση του Ολύμπου, την Πιστοποίηση του Εμπορικού Συλλογικού Σήματος από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατοχύρωσε το Επιμελητήριο Πιερίας με την ονομασία OlympusPierian Champer και την βράβευση του Επιμελητηρίου ως ενός εκ των τριών Εθνικών Νικητών στο πλαίσιο των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2023».

Συνεχίζοντας ο κ. Χατζηχριστοδούλου, έκανε μια πλήρη ενημέρωσητου οικονομικού και παραγωγικού προφίλ της Πιερίας, με αναφορά στις εξωστρεφείς βιομηχανίες χάρτου, τροφίμων και αυτοματοποιημένων μηχανών, στις κορυφαίες παραγωγές του πρωτογενή τομέα όπως είναι τα ακτινίδια, τα μύδια, τα κεράσια, και φυσικά στις προοπτικές του τουρισμού και του προνομιακού για την Πιερία κλάδο των μεταφορών και των logistics λόγω της ιδανικής γεωγραφικής της θέσης.

Τέλος, έθεσε τις βάσεις για μια αποδοτική οικονομική συνεργασία των δύο περιοχών, με τη θέσπιση διερευνητικών συναντήσεων και την αμοιβαία φιλοξενία εμπορικών αποστολών, πρόταση, την οποία αποδέχθηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση όλα τα μέλη της Αυστριακής αποστολής.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων επί οικονομικών και παραγωγικών θεμάτων, η προσφορά των καθιερωμένων δώρων από πλευράς Επιμελητηρίου και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε μα ξενάγηση στη Μουσειακή Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων που στεγάζεται στο κτήριο του Επιμελητηρίου.

Από πλευράς Επιμελητηρίου παρευρίσκονταν, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Ι. Πεΐδης, Ο Γ. Γραμματέας κ. Α. Κόκκινος, η πρόεδρος του τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου κα Βίνα Φλογέρα και το μέλος του Δ.Σ. κα Μαρία Δέλιου καθώς και η εκπρόσωπος του Δήμου κα Π. Μακρίδου.

Αξίζει να σημειωθεί η ουσιαστική συμβολή των κυρίων Θ. Παυλίδη και Δ. Ασαρίδη, που ανέλαβαν το  έργο των διερμηνέων κατά τη διάρκειας της συνάντησης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου