Υλικά
- 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 5 μέτριες γλυκές πιπεριές κέρατο, χοντροκομμένες
- 3 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης, χοντροκομμένες
- 2 καυτερές πιπεριές κέρατο
- ½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
- ¼ κουτ. γλυκού ρίγανη αποξηραμένη ή θυμάρι
- 150 γρ. σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
- 200 γρ. λευκό τόνο Αλοννήσου
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 6
- Αν δεν έχουμε μαραθόσπορους, μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουτ. σούπας ούζο, ενώ αντί για πιπεριές καυτερές να χρησιμοποιήσουμε μπούκοβο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον μαραθόσπορο, όλη την ντομάτα, τη ρίγανη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Βήμα 3
Μαγειρεύουμε για 10-12′ και προσθέτουμε τον τόνο «σπασμένο» σε μεγάλα κομμάτια. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε και σερβίρουμε το σπετζοφάι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου