Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Αρνάκι με ρεβύθια, ξερά δαμάσκηνα και φασκόμηλο



Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αρνάκι με ρεβύθια, ξερά δαμάσκηνα και φασκόμηλο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια μεγάλη κατσαρόλα το μετρημένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  2. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, ανακατεύουμε και χώνουμε ανάμεσα στα υλικά το κόκαλο του αρνιού. Ρίχνουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι το υγρό να πάρει βράση.
  3. Στο μεταξύ, ξαφρίζουμε σχολαστικά.
  4. Προσθέτουμε το φασκόμηλο, τα δαμάσκηνα, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, να χυλώσουν τα ρεβύθια και το φαγητό να μείνει με μπόλικη σάλτσα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε πιάτα. Σε κάθε μερίδα ρίχνουμε από λίγο ξύσμα λεμονιού, φύλλα δυόσμου και επιπλέον ωμό ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε με παξιμάδια χαρουπιού.

Αρωματικό, πλούσιο Syrah

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου