Υλικά
Μερίδες: 6- Για να φτιάξουμε νορμανδική ψαρόσουπα, αρχικά τρίβουµε το κέλυφος των µυδιών για να αφαιρέσουµε τις ακαθαρσίες.
- Στη συνέχεια, τραβάµε και αφαιρούµε το «γένι» τους.
- Έπειτα, καθαρίζουµε τις γαρίδες από κεφάλια, κελύφη και ουρές και αφαιρούµε το µαύρο εντεράκι.
- Βάζουµε τον µηλίτη ή το κρασί σε µια µεγάλη κατσαρόλα και ζεσταίνουµε για 4-5 λεπτά, σε µέτρια φωτιά, µέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
- Προσθέτουµε τα µύδια, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και µαγειρεύουµε για 3-5 λεπτά, ανακινώντας ανά διαστήµατα.
- Βγάζουµε τα µύδια µε τρυπητή κουτάλα σε µια πιατέλα και πετάµε όσα δεν έχουν ανοίξει κατά το µαγείρεµα.
- Σουρώνουµε τον ζωµό σε ένα σκεύος.
- Βγάζουµε τα µύδια από τα κελύφη τους.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, λιώνουµε το βούτυρο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το σκόρδο, τα κρεµµύδια, το σέλερι και το πράσο για 5-7 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουµε τα µανιτάρια και σοτάρουµε για άλλα 4-5 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουµε τον ζωµό και τη δάφνη και µαγειρεύουµε για άλλα 3-4 λεπτά, µέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
- Ρίχνουµε τον σολοµό, τη γλώσσα και τις γαρίδες, και µαγειρεύουµε για 3-4 λεπτά ή µέχρι τα ψάρια και τα θαλασσινά να αλλάξουν χρώµα.
- Προσθέτουµε ανακατεύοντας την κρέµα γάλακτος και τα µύδια, και σιγοβράζουµε ελαφρώς για 2 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουµε κατά βούληση.
- Αποσύρουµε από τη φωτιά, αφαιρούµε τη δάφνη, σκορπίζουµε τον µαϊντανό και σερβίρουµε τη νορμανδική ψαρόσουπα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου