Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Νορμανδική ψαρόσουπα

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε νορμανδική ψαρόσουπα, αρχικά τρίβουµε το κέλυφος των µυδιών για να αφαιρέσουµε τις ακαθαρσίες.
  2. Στη συνέχεια, τραβάµε και αφαιρούµε το «γένι» τους.
  3. Έπειτα, καθαρίζουµε τις γαρίδες από κεφάλια, κελύφη και ουρές και αφαιρούµε το µαύρο εντεράκι.
  4. Βάζουµε τον µηλίτη ή το κρασί σε µια µεγάλη κατσαρόλα και ζεσταίνουµε για 4-5 λεπτά, σε µέτρια φωτιά, µέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  5. Προσθέτουµε τα µύδια, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και µαγειρεύουµε για 3-5 λεπτά, ανακινώντας ανά διαστήµατα.
  6. Βγάζουµε τα µύδια µε τρυπητή κουτάλα σε µια πιατέλα και πετάµε όσα δεν έχουν ανοίξει κατά το µαγείρεµα.
  7. Σουρώνουµε τον ζωµό σε ένα σκεύος.
  8. Βγάζουµε τα µύδια από τα κελύφη τους.
  9. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, λιώνουµε το βούτυρο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το σκόρδο, τα κρεµµύδια, το σέλερι και το πράσο για 5-7 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς.
  10. Προσθέτουµε τα µανιτάρια και σοτάρουµε για άλλα 4-5 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν.
  11. Προσθέτουµε τον ζωµό και τη δάφνη και µαγειρεύουµε για άλλα 3-4 λεπτά, µέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  12. Ρίχνουµε τον σολοµό, τη γλώσσα και τις γαρίδες, και µαγειρεύουµε για 3-4 λεπτά ή µέχρι τα ψάρια και τα θαλασσινά να αλλάξουν χρώµα.
  13. Προσθέτουµε ανακατεύοντας την κρέµα γάλακτος και τα µύδια, και σιγοβράζουµε ελαφρώς για 2 λεπτά.
  14. Αλατοπιπερώνουµε κατά βούληση.
  15. Αποσύρουµε από τη φωτιά, αφαιρούµε τη δάφνη, σκορπίζουµε τον µαϊντανό και σερβίρουµε τη νορμανδική ψαρόσουπα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου