Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στους κερασώνες Κολινδρού-Ράχης από Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Πιερίας

Ο θεσμός των «Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας», πέρα της ανάδειξης του καθ’ όλα αξιόλογου αγροτικού προϊόντος, καθώς και της  τουριστικής και κοινωνικής του διάστασης, έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα, έδωσε  τη δυνατότητα στις μαθήτριες και μαθητές σχολείων  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Πιερίας, να γνωρίσουν το μοναδικό τοπίο που αναδεικνύουν τα άνθη της κερασιάς, του πρώτου ανθοφόρου δέντρου της άνοιξης, ως προπομπός της, να απολαύσουν το περιβάλλον, να ενημερωθούν για την αειφόρο ανάπτυξη, να σχηματοποιήσουν τις εικόνες των όσων πληροφορούνται και διδάσκονται στους τόπους παραγωγής του προϊόντος, να περιηγηθούν ανάμεσα από τις ανθισμένες κερασιές και να αποτυπώσουν μέρος από τις εικαστικές και φωτογραφικές εκφράσεις των εθελοντών.

          Στη συνέχεια  ως κοινωνοί της δράσης να τα καταγράψουν στην παιδική τους φαντασία και σκέψη, τα οποία υπό  μορφή εκπαιδευτικών μαθημάτων να τα αναδείξουν ως δημιουργικότητα στις μαθησιακές τους  επιλογές.

Προς αυτή την κατεύθυνση δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 τις κερασοφόρες περιοχές του Κολινδρού και της Ράχης, όπου το διήμερο 13-14 Απριλίου 2024, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) ως διοργανωτές υλοποίησαν με επιτυχία το θεσμικό πλαίσιο «Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας» στο πλαίσιο των «Ανθισμένων Διαδρομών-Λευκάδιος Χερν» του Ε.Ο.Τ.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Π.Ο.Τ.Α.Π. και οι συνδιοργανωτές Δήμος Κατερίνης, Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, Αγροτικός Συνεταιρισμός Ράχης «Ο Άγιος Λουκάς» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κολινδρού «Ο Νικόλαος Λούσης» ευχαριστούν την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Παρθενόπη Τριανταφυλλίδου για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας, καθώς και τους διευθυντές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την τιμητική και παραγωγική τους παρουσία στις κερασοφόρες περιοχές της Πιερίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου