Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Άρχισε η υλοποίηση του έργου «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟ 2ο ΧΛΜ. ΤΗΣ 15ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΡΥΑΣ-ΡΗΤΙΝΗΣ» από την Π.Ε Πιερίας


Ξεκίνησαν οι εργασίες στο 2ο χλμ της 15ης Επαρχιακής οδού Βρύας – Ρητίνης από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο οδοποιίας που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, δίνοντας οριστική λύση στο  προβλήματος που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια την περιοχή, εξαιτίας του κατολισθητικού φαινομένου.


Το έργο -«ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟ 2ο ΧΛΜ. ΤΗΣ 15ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΒΡΥΑΣ-ΡΗΤΙΝΗΣ»- προϋπολογισμού μελέτης  1.200.000,00€ (με ΦΠΑ 24%), έχει ως αντικείμενο την αντιμετώπιση κατολισθήσεων στο 2ο χλμ της Επαρχιακής οδού Βρύας-Ρητίνης και χρηματοδοτείται από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΔ ΙΔΙΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΕΛΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ) της ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΕΤΟΥΣ 2016 με κωδικό έργου 2131ΠΙΕ003ΙΔΠ15.

Την εργολαβική σύμβαση του έργου, ποσού 642.977,00ευρώ (με 24% ΦΠΑ), είχε υπογράψει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, το Δεκέμβριο του 2016.




Η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με τα συνεργεία της το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποίησε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος διασφαλίζοντας την κυκλοφορία στο σημείο αυτό.

Συνοπτικά, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν την κατασκευή στραγγιστηρίου μήκους 160 μ ανάντι της οδού, τοίχου αντιστήριξης μήκους 54 μ. που θεμελιώνεται σε κεφαλόδεσμο επί 34 φρεατοπασσάλων  Φ 800 μήκους 15 μ.,  ομάδας φρεατοπασσάλων από 22 πασσάλους, έκαστη, Φ800 μήκους 15 μέτρων με κεφαλόδεσμους τις τριγωνικές τάφρους μήκους 50 μ. πριν και μετά τον τοίχο αντιστηρίξεως, επενδυμένων  τριγωνικών τάφρων κατά μήκος της οδού καθώς και δικτύου αγωγών απομάκρυνσης των υδάτων.  


«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα παραδώσει  στους πολίτες και επισκέπτες της Πιερίας μια οδό σύγχρονη με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, που μετέβη στο σημείο των εργασιών, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα του έργου για την Πιερία, με γνώμονα τη διευκόλυνση των ασφαλών μετακινήσεων της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πληθυσμού.

Από το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2017 και μέχρι νεοτέρας, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, ισχύουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης των παραπάνω εργασιών.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, που κινούνται στο οδικό τμήμα της 15ης Επαρχιακής οδού Βρύας – Ρητίνης, από Βρύα προς Ρητίνη και αντίστροφα.

Η διοχέτευση της κυκλοφορίας θα διεξάγεται μέσω της 4ης Επαρχιακής οδού Κατερίνης-Μοσχοπόταμου, μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος και των μικρών επιβατικών οχημάτων των κατοίκων της περιοχής (Δ.Κ. Βρύας και Δ.Κ. Ρητίνης) από παράπλευρη αγροτική οδό, που θα ξεκινάει νότια και δυτικά του οικισμού της Βρύας και θα καταλήγει μετά τη ζώνη των έργων που θα λειτουργήσει ως παρακαμπτήρια για όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου