Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Δημοτική βιβλιοθήκη Κατερίνης: Ενημέρωση από την τροχαία για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας




Δημοτική βιβλιοθήκη Κορινού: Ταξίδι στον κόσμο των emoticons!


Σε εξέλιξη είναι στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης και Κορινού αντίστοιχα, οι  «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο», ένα παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: σημεία εκκίνησης, στίξης, καμπής, ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, σημεία και τέρατα, όπου πρωταγωνιστούν καθημερινά παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών. Ο λόγος για το πρόγραμμα Καλοκαιρινής Εκστρατείας,  για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2017, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), το οποίο θα διαρκέσει έως και τις  08 Σεπτεμβρίου.


 «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι γονείς ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις, που υλοποιούνται στους χώρους των βιβλιοθηκών μας και επικεντρώνονται  στην άμεση επαφή των παιδιών με το βιβλίο και τη γνώση γενικότερα» επισημαίνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ενώ όπως τονίζει χαρακτηριστικά: «αποδεικνύουμε καθημερινά, ότι παιδεία και πολιτισμός συνιστούν για τον Δήμο μας πρώτη προτεραιότητα».
ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, στη δημοτική βιβλιοθήκη Κατερίνης: Τα παιδιά ανακάλυψαν τα μυστικά σημεία του πάρκου μέσα από τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Ειδικότερα, έμαθαν να κυκλοφορούν με το ποδήλατο ακολουθώντας τις οδηγίες, που αποτυπώνονται στο εγχειρίδιο του υπουργείου μεταφορών και δικτύων "Ο φίλος μου ο Ποδηλατάκιας".  

Παράλληλα, η Τροχαία Κατερίνης παρείχε στα παιδιά ενημέρωση για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τα βοήθησε να οδηγήσουν με προσοχή και με βάση τη σήμανση, που τοποθετήθηκε για την περίσταση μέσα στο πάρκο, ειδικά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά αυτοκίνητα.

Στο τέλος, τα παιδιά κατασκεύασαν σήματα του Κ.Ο.Κ. και επεξεργάστηκαν με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον τα τετράδια κυκλοφοριακής αγωγής και τους σελιδοδείκτες, που πρόσφερε η Τροχαία Κατερίνης.

«Ευχαριστούμε την Τροχαία Κατερίνης για την θετική ανταπόκριση στο κάλεσμά μας, καθώς επίσης την υπηρεσία περιβάλλοντος του Δήμου Κατερίνης και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Τσιουκάνη, για τη διάθεση των εκπαιδευτικών αυτοκινήτων» σημειώνει σε δήλωσή της, η αντιδήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,  Ροδή Ελευθεριάδου.

Επιπλέον, στο επίκεντρο των δράσεων κατά την τρέχουσα εβδομάδα βρέθηκαν τα "Σημεία στίξης" που άλλοτε «απουσίαζαν» από αποσπάσματα κειμένων γνωστών παραμυθιών και άλλοτε «μπέρδευαν» με τις θέσεις τους, καθώς και τα σημεία και τέρατα των παραμυθιών και των μύθων, όπου τα παιδιά κλήθηκαν να συνδυάσουν τις εικόνες με τις αντίστοιχες περιγραφές και στη συνέχεια να ζωγραφίσουν το εικονιζόμενο τέρας κ.α.

ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ


Στη δημοτική βιβλιοθήκη Κορινού, η κα Ελένη Σαρβάνη ταξίδεψε τα παιδιά στον κόσμο των emoticons. Τα παιδιά είδαν από αρχείο pdf διαφορά emoticons και στην συνέχεια δημιούργησαν τις δικές τους φατσούλες με ζωγραφική και με κολάζ περιγράφοντας με μια λέξη το συναίσθημα που εξέφραζε το έργο τους. Στην συνέχεια παρουσίασαν την δουλειά τους προφορικά τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και με την συνδρομή παντομίμας χωρισμένα σε ομάδες.

Τέλος, τα παιδιά γνώρισαν τα καινούργια βιβλία της καλοκαιρινής εκστρατείας, με ήρωες τα ζώα. Συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι με ζάρι και κάρτες και αντιλήφθηκαν ότι ένα απόσπασμα ή μια εικόνα από ένα βιβλίο μπορεί να οδηγήσει σε ένα άλλο. Τέλος, με κορδέλες σχεδίασαν  τις διαδρομές που έγιναν από βιβλίο σε βιβλίο...! 

«Δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά μας να παίξουν, να ψυχαγωγηθούν, να απασχοληθούν δημιουργικά, να ταξιδέψουν στον κόσμο της γνώσης και να περάσουν ένα όμορφο καλοκαίρι στη Δημοτική μας βιβλιοθήκη, η οποία αναμφισβήτητα αποτελεί σημείο αναφοράς των τοπικών κοινωνιών» τονίζει σε δήλωσή της, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2017gr.


Ιστοσελίδα διοργάνωσης: network.nlg.gr
Hashtag: #KE2017gr


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου