Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Αποφοίτηση των μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής



Σεμνή και συγκινητική ήταν η τελετή αποφοίτησης των μαθητών του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 23 Ιουνίου στην πλατεία «Ιωάννης Μοσκαχλαϊδής», μπροστά από το επιβλητικό Princeton Hall.

Σε κάποια από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του ιδρύματος αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, Δρ. Πάνος Κανέλλης. Σε αυτά συγκαταλέγονται: το μεγαλύτερο σε αριθμό μαθητών οικοτροφείο, που συχνά υπερβαίνει τους 200 και το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποτροφιών της χώρας καθώς όλοι οι μαθητές χρηματοδοτούνται κατ’ ελάχιστον κατά 42% του κόστους της φοίτησης. Τόνισε ότι ήδη πέντε απόφοιτοι θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Perrotis College, επτά έχουν εξασφαλίσει υποτροφία σε εξαιρετικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα αναμένονται και τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων. «Είμαστε περήφανοι για 86 νέους και νέες που αποφοιτούν και σίγουροι ότι θα πετύχουν τους επαγγελματικούς στόχους. Το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο της Σχολής θεωρούνται από τα κορυφαία της χώρας σε σπουδές που αφορούν στο περιβάλλον, τη σύγχρονη γεωπονία και τις επιστήμες ζωής. Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τις εγκαταστάσεις μας, ενώ








εντυπωσιακές είναι οι επιτυχίες των μαθητών των λυκείων μας σε πανελλήνιους διαγωνισμούς», είπε και ανακοίνωσε ότι από το φθινόπωρο του 2019 στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή θα λειτουργεί και γυμνάσιο. «Φυσικά, οι στόχοι και οι συνθήκες του θα είναι στην ίδια γραμμή και φιλοσοφία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής», προσέθεσε. «Αποδείξαμε ότι μέσα στη κρίση δημιουργούνται ευκαιρίες και μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε. Αυτό είναι ένα από τα διδάγματα προς τους αποφοίτους. Η τάξη του 2017 απέδειξε ότι μπορεί, θέλει και ξέρει να παίρνει κρίσιμες αποφάσεις», κατέληξε.
Ακολούθησαν οι αποχαιρετιστήριες ομιλίες των μαθητών Ελένης Γκίνη (από το Γενικό Λύκειο) και Φίλιππου Στάμου (από το Επαγγελματικό Λύκειο). Χαρακτήρισαν τη φοίτησή τους στα Λύκεια «εμπειρία ζωής» και «ένα ταξίδι γνώσης», αναφέρθηκαν στις δυνατότητες που τους έδωσαν και ευχαρίστησαν θερμά το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της Σχολής.
Κεντρικός ομιλητής της τελετής αποφοίτησης ήταν ο διευθύνων σύμβουλος «Μπέλας - Ελληνική Γαλακτοβιομηχανία Βερμίου από το 1927», κ. Ιωάννης Μπέλλας. «Ο οραματιστής της Σχολής θα ήταν περήφανος. Έκανε κάτι απλό αλλά συναρπαστικό. Έσπειρε τη δημιουργικότητα και οι άξιοι συνεχιστές του ιδρύματος το καθοδήγησαν με την ίδια φιλοσοφία, μεγάλη πιστή και το απογείωσαν», τόνισε. Απευθυνόμενος στους απόφοιτους είπε: «οι αξίες σας, το ήθος, η τιμιότητα, η υπευθυνότητα και η αγάπη για δουλειά θα πρέπει να σας οδηγούν στην ομορφότερη περιπέτειά σας που ξεκινάει τώρα. Ο απάτητος δρόμος είναι πιο δύσκολος και απαιτητικός. Πιστέψτε στον εαυτό σας και μείνετε προσηλωμένοι στον στόχο σας. Μετατρέψτε τις ελπίδες και τα όνειρά σας σε δράση. Μπορείτε να φτάσετε πολύ ψηλά, με θυσίες, με αρχές και ήθος και κυρίως με αφοσίωση στο στόχο. Η Ελλάδα είναι η χώρα των αληθινών επιχειρηματιών. Και υπάρχουν ζωντανά παραδείγματα που αποφοίτησαν από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή». Πρότεινε στους μαθητές να έχουν βαθιά πίστη, μεγάλα όνειρα και ταπεινό ξεκίνημα. «Να είστε έτοιμοι για την κάθε απόρριψη. Η απόρριψη δυναμώνει, χτίζει χαρακτήρες. Η δύναμη της πίστης μπορεί να αλλάξει τον κόσμο σας και να εμπνεύσει εσάς και τους συνεργάτες σας.








Το μέλλον ανήκει στους ονειροπόλους κι όχι στους κριτικούς», κατέληξε.
Στη συνέχεια, το λόγο έλαβαν δύο απόφοιτοι της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής: ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Αφοί Κανάκα ΕΠΕ» κ. Θεόδωρος Κανάκας και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Κτήμα Ζαφειράκη», κ. Χρήστος Ζαφειράκης.
«Μέσω της φοίτησής σας στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή έχετε θέσει τις βάσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Συμβουλή μου είναι, να αξιοποιήσετε τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκτήσατε εδώ. Εάν το καταφέρετε αυτό, θα έχετε πετύχει τους στόχους σας. Η  Αμερικανική Γεωργική Σχολή συμβολίζει τον φάρο εκπαίδευσης στον αγροτοδιατροφικό τομέα κάτι που αποδεικνύεται από την ιστορία, το έργο της και την επιτυχία των αποφοίτων της ακόμη και μέσα στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα μας», υπογράμμισε ο κ. Κανάκας.
«Θα χρειαστεί να πάρετε κρίσιμες και σωστές αποφάσεις, χωρίς να γνωρίζετε εκ των προτέρων όλα τα δεδομένα και για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε ψυχραιμία και ρεαλισμό. Ρωτήστε τη γνώμη των γονιών σας, που σας στηρίζουν κάθε μέρα και οι οποίοι σας έστειλαν να σπουδάσετε σε ένα από τα καλύτερα σχολεία όχι μόνο της Ελλάδας και ολόκληρης της Ευρώπης. Ζούμε σε μια εποχή που είναι αδύνατο να κατέχουμε όλες τις γνώσεις. Μην σταματήσετε να εκπαιδεύεστε!», τόνισε ο κ.Ζαφειράκης.
Την παρουσίαση του Student Services Center έκανε η Dean κ. Εύα Κανέλλη. Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Τμήματος, για τις οποίες έγιναν και οι σχετικές επιδόσεις βραβείων.
Την παρουσίαση του Γενικού Λυκείου και την απονομή βραβείων στους καθηγητές και μαθητές που διακρίθηκαν έκανε ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου κ. Πάρης Πετράς. Ακολούθησε αντίστοιχη παρουσίαση του Επαγγελματικού Λυκείου και απονομή βραβείων από τον διευθυντή κ. Δημήτρη Σλαβούδη. Μάλιστα κατά την παράδοση της αποφοίτησης, ένας από τους διακριθέντες μαθητές του Επαγγελματικού








Λυκείου έλαβε από το χέρια του Κου Παντελή Παντελιάδη (απόφοιτο και μέλος του ΔΣ της Σχολής και Πρόεδρο της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ) ένα… ζωντανό βραβείο και πιο συγκεκριμένα ένα… μοσχαράκι!
Παρόντες στην τελετή αποφοίτησης ήταν έφοροι της Σχολής, η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Rebecca A. Fong, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, επίσημοι προσκεκλημένοι και φυσικά οι φίλοι και οι οικογένειες των μαθητών.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου