Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

«ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ» ΣΤΟ 46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ



  Τέσσερις επί μέρους περιοδικές εκθέσεις περιλαμβάνει η μεγάλη και κεντρική έκθεση με γενικό θεματολόγιο «Νερό και Αρχαιότητες» που ετοίμασαν οι καλλιτέχνες-μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.), υλοποιώντας το πλαίσιο της συνεργασίας του συμποσίου ζωγραφικής με τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.).
  Η έκθεση που θα εγκαινιασθεί το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, βραδιά της επίσημης τελετής έναρξης του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου, θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του φετινού Φεστιβάλ (31 Αυγούστου 2017) και θα φιλοξενήσει στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου Πιερίας, εκτός από τα έργα της ζωγραφικής (1/7 έως 17/7), τις επί μέρους εκθέσεις χαρακτικής (19 έως 31/8), κεραμικής (31/7 έως 16/8) και ψηφιδωτών (18/7 έως 30/7).

  Με αφορμή την ενδιαφέρουσα έκθεση για την οποία οι καλλιτέχνες εργάσθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της ιερής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων, εμπνευσμένοι από τον πλούτο της αρχαιολογικής σκαπάνης και τα μοναδικής αξίας ευρήματα, ο Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε., γνωστοποιεί: «Νερό η αρχή της ζωής , χωρίς αυτό δεν θα υπήρχε ζωή.
Το στοιχείο που στην αρχαιότητα χρησιμοποιήθηκε για θεραπευτικούς και καθαρτικούς σκοπούς.
ΔΙΟΝ. Εκεί που λατρευόταν ο Δίας Σωτήρ και ή Ίσιδα.
Εκεί που οι άνθρωποι αποζητούσαν στα ιαματικά νερά τον καθαρμό και την ίαση.
Εκεί που τα νερά "φύλαξαν" τις αρχαιότητες.
Σ αυτόν λοιπόν τον ιερό τόπο, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών η έκθεση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας με θέμα "Νερό και Αρχαιότητες" που θα διαρκέσει το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος 2017.
Στην τρίτη αίθουσα του χώρου θα εκτεθούν  τα έργα από το συμπόσιο ζωγραφικής και έργα ακουαρέλας.
Η είσοδος ελεύθερη για το κοινό.
Εσείς δεν έχετε παρά να βάλετε την καλή σας διάθεση και να έρθετε να δείτε από κοντά τις εικαστικές δημιουργίες των καλλιτεχνών και παράλληλα να νιώσετε την ιερότητα του αρχαίου χώρου με μια επίσκεψη στο μουσείο και στα αρχαία μέσα στα νερά.
Ευκαιρία για μια καθαρτήρια βουτιά στον πολιτισμό ,αρχαίο και νέο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου